Kocaali huzur istiyor!

Kocaali’de yaşanan olayların ardından ilçede bulunan STK’lar ve Tarakçı Ailesi Zafer Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Açıklamada, ilçe gençliğinin yasa ve ahlak dışı davranan birey ve grupların hedefinde olduğu belirtildi

Kocaali huzur istiyor!

Kocaali’de son günlerde yaşanan silahlı saldırı sonucu meydana gelen cinayet ve ilçede yaşanan olaylar üzerine Kocaali Sivil Platformu adına Şerif Sarı ile Tarakçı Ailesi adına Hüseyin Tarakçı, Kocaali Zafer Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamada, “İlçemiz Kocaalide yakın tarihte ve günümüzde, sağlıklı düşünebilen, toplumsal huzurun ne anlama geldiğini idrak edebilen ve bu anlamda üzerine düşen sorumlulukları, yaşadığı her sosyal ortamda ifade ve davranışlarıyla gösterebilen, hiç kimsenin onaylamayacağı olaylara şahit oluyoruz. 

BİR KARDEŞİMİZ VEFAT ETTİ
En son yaşanan olayda bir kardeşimiz aramızdan ayrıldığını ve bu olaydan 4 gün sonrada 2 kardeşimiz ilçe merkezimizde yaralandı.  Elbet bu konular artık devletin temel organlarından olan,  emniyet güçlerimizin ve adalet kurumlarımızın konusudur.  Ancak ilçemiz Kocaali’de yaşanan konulara yaptığımız açıklamayla kamuoyumuzun dikkatini çekmek isteriz;  ilçemiz gençleri, hatta gençlik çağına yaklaşan çocuklarımızı, duyarlı hiçbir ferdin onaylamayacağı kötü alışkanlıklara, kurdukları tuzaklara düşüren yasa ve ahlak dışı davranan birey ve gurupların hedefinde olduğu görülmektedir. Bu durum geleceğimiz adına toplumumuzu derinden kaygılandırmaktadır.

HUZUR VE KARDEŞLİĞİN TESİSİ
İlçemizde yaşanan bu olayları, başta ailelerimiz olmak üzere her birimizi geleceğimiz için endişelendirmektedir. Kocaali’de huzurun ve kardeşliğin tam manasıyla temin edilebilmesi için yapılması gerekenler olduğuna inanıyoruz.  Bunların başında ilçemizde yasadışı yapılanmalarla sürekli ve kararlı mücadele edebilmek için, güvenlik kuvvetlerimiz karar alıcılar tarafından, uzman personel başta olmak üzere, araç gereçlerle güçlendirilmesi gelmektedir.  Giden canları geri getiremeyiz ancak başka canların aramızdan ayrılmasına sorumluluklarımızı yerine getirerek engel olabiliriz.

KANUN VE AHLAK DIŞI YAPILANMALAR
Bugün bir kardeşimizi kanun ve ahlak dışı yapılanmalar bizlerden kopardılar. Toplum olarak dikkatli ve duyarlı olmazsak yarın bir başka yakınımızın bu yapılanmalar bizden koparabilirler. Bu bilinçle; etrafınızda, yaşadığınız bölgede anormal, olağan dışı bir durumla karşılaşıyor ya da gözlemlediğimizde, emniyet güçlerine geleceğimiz için bilgi vermekten çekinmemeliyiz. Buraya toplanmamıza neden olan, Kocaali kamuoyunu sarsan olayları bir daha, ilçemizde ve ülkemizde yaşamamak en büyük dileğimizdir” denildi.  

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022, 11:14

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER