Koronavirüs salgını yaz planı: KADEME

Kademeli açılış dönemi bugün itibarıyla başlarken, uzmanlar “Geçen temmuz ve mart ayındaki gibi hızlı açılma olursa yeni dalgalanma yaşanır” uyarısı yaptı. Hedef, vaka sayısını yaz ayları boyunca 10-15 bin bandında tutmak olacak.

Koronavirüs salgını yaz planı: KADEME

   Türkiye’de Koronavirüs salgınına karşı 29 Nisan akşamı başlayan ve 17 gün kesintisiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı 'tam kapanma' uygulaması, bugün sabah 05.00'te sona erdi. Ramazan Bayramı'nı da içine alan tam kapanma uygulaması sonrası uygulanacak tedbirlere ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, 1 Haziran'a kadar 'kademeli normalleşme dönemi' tedbirleri uygulanacağını bildirdi.

   Sağlık Bakanlığı'nın günlük Koronavirüs tablosuna göre tam kapanma döneminde vaka sayılarında büyük düşüş görülürken, ölüm sayılarında da azalma olduğu görüldü.

HALK PAZARI KURULACAK

   Kısıtlamanın kalkmasıyla Karasu'da trafik de artmaya başlarken, çalışanlar ve günlük işlerinİ yapmak isteyenler soluğu dışarıda alıyor. Tam kapanma nedeniyle iki haftadır cumartesi günleri kurulan halk pazarı bugün de açılacak. Pazartesi günleri kurulan Karasu halk pazarı bugün normal düzeninde kurulacak. Sebze, meyvenin yan ısıra giyim bölümleri de satış yapacak. Berber ve kuaförler de bugün açılan iş yerleri arasında. Kahvehaneler yine kapalı. Yeme içme yerleri sadece paket servis yapacak.

KADEME UYGULAMASI

   Hürriyet’te yer alan  habere göre; hükümette ve ilgili bakanlıklarda yapılan değerlendirme toplantılarında, açılışta “kademe” uygulanmasının önemine sürekli vurgu yapıldı. Geçen temmuz ve mart aylarına vakaların gerilemesi üzerine hızla normalleşmeye geçilmesinin, salgın dalgasının güçlenerek geri dönmesi anlamına geldiği belirtildi. Tam kapanmadan kısmi normalleşmeye geçişte 7 ve 15 günlük periyotlarla salgını tetikleyen unsurların takip edilebileceği ve analiz yapılabileceği belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2021, 11:48

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER