Köse; ‘Karasu halkı görevini yaptı'

Karasu Meslek Yüksekokulu ek inşaatının bir önce tamamlanması için girişimler sürüyor. SUBÜ Rektörünü ziyaret eden Karasu heyetinde yer alan Karasu Yüksek Öğretim Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Suat Köse, “İlçe halkının desteğiyle binanın büyük bir bölümünü tamamladık. Bundan sonra iş siyasilere ve rektörlüğe düşüyor” dedi.

Köse; ‘Karasu halkı görevini yaptı'

   Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığındaki bir heyet Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ı ziyaret ederek, inşaatı bitim aşamasına yaklaşan Karasu MYO ek binası için destek talebinde bulundular.

   23 Ağustos Pazartesi günü rektörlük binasına giden heyette Kaymakam Helvacı’nın yanı sıra Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, SUBÜ Karasu Meslek Yüksekokul Müdürü Sedat Durmuşkaya, Okul Sekreteri Yılmaz Toçoğlu, Karasu Yüksek Öğretim Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Suat Köse ve Dernek üyesi Hüseyin Yavuzyiğit yer aldı.

YÜZDE 70’İ BİTTİ

   Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı İshak Sarı, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, Sayın Rektörümüzle Karasu Meslek Yüksekokulu yanında bulunan ve yaklaşık %70'lik bölümü yapılan ek binasının tamamlanması ve yeni bölümlerin ilçemize kazandırılması konularını görüştük. Taleplerimizi sıraladık. Bizleri ağırlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

KÖSE: ‘GÖREVİMİZİ YAPTIK’

   MYO ana binasının inşaatı aşamasından beri Karasu Yüksek Öğretim Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanlığını yapan ve ek binanın bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olan Suat Köse de görüşmenin ayrıntıları ile ilgili olarak Karasu Haber’in sorularını yanıtladı. Her iki binanın yapılmasında Karasu halkı ile yardımseverlerin büyük desteğini gördüklerini söyleyen Köse, dernek olarak ek binayı belirli bir aşamaya getirdiklerini kaydetti ve “Binanın yüzde 70’ini tamamladık. Bundan sonra tekrar yardım toplayıp devam etme şansımız yok” diye konuştu.

‘HEYET OLUŞTURDUK’

   Gelişmeleri Kaymakam Bey’e aktardığını ve Pazartesi günü Belediye Başkanı, okul yöneticileri ve iki dernek yöneticisi olarak heyet oluşturup SUBÜ Rektörünü ziyaret edip durumu aktardıklarını kaydeden Suat Köse, “Rektör Bey’e Kocaali ve Alifuatpaşa MYO binalarının üniversite tarafından tamamlandığını söyledik. Benzer bir desteğin Karasu’ya da verilmesini talep ettik. Bunun için binayı kendilerine devretmek istediğimizi söyledik. Binalar bölüşümünde SAÜ ile SUBÜ arasındaki devir ve geçiş işlemleri henüz tamamlanmadı. Biz de o sürece dahil olmak istiyoruz.” Bilgisini verdi.

‘5 MİLYON DAHA LAZIM’

   Ek binanın tamamlanması için 3 ile 5 milyon arası bir paraya daha ihtiyaç olduğunu hatırlatan Suat Köse, “Dernek olarak bu miktarı toplama şansımız yok. Karasu halkı büyük fedakârlık yaptı. Ekonomik şartlar belli. Fazlarını talep etmek doğru olmaz. Üniversitenin imkânları geniş, özellikle yarım kalmış binaların tamamlanmasına öncelik verildiğini öğrendik. Sayın Rektör de taleplerimizin dikkate alınacağını belirtip siyasi desteğin de gerekli olduğu hatırlatmasında bulundu” İfadelerini kullandı. Başkan Köse Rektör Sarıbıyık’ın bina devredilse bile derneğin kapatılmamasını ve faaliyetini sürdürmesini istediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2021, 16:11

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdal kavi
Erdal kavi - 3 yıl Önce

Yaparsa Suat Köseoğlu yapar

Selim Aydın
Selim Aydın - 3 yıl Önce

Sn,Suat Köseoğlu eğitime verdiğiniz desteklerinizden dolayı size ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER