'Kum tutucu duvarlar görevini yaptı'

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, şiddetli rüzgarlarda sahildeki kumların, caddeye taşınmaması için yapılan ‘Kum tutucu' duvarların görevini yerine getirdiğini söyledi.  

'Kum tutucu duvarlar görevini yaptı'

  

Dün yaşanan kum fırtınasının ardından Karasu Sahil bölgesi Doğu Karadeniz Caddesi proje alanında rüzgârın taşıdığı kumların olmadığı fakat proje alanı dışında kalan bölgelerde, cadde üzerinde kum adacıkları olduğu tespit edildi. Proje alanına yapılan kum tutucu duvarın planlanan görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini açıklayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Sahil Projemize ilk olarak kuzey bölümü kum tutucu duvardan başlamıştık. Anlamsız eleştiriler aldık ama amacımız belliydi. Her yıl kamyonlar dolusu boşa giden, yok olan altın kumumuzu artık kaybetmeyi istemiyorduk. Bu kum kayıpları bölgede denize girecekler için ciddi bir sorun oluşturduğu gibi Karasu’nun imajı için de bir dezavantaj yaratıyor. Projemizde eleştiriler alsak da sahile geçiş için belirli noktalar ayırarak kum tutucu duvarımızı tamamladık. Bu duvarı yürüyüş platformuyla da birleştirerek estetik kattık ve yüksekliğini kaybettirdik” dedi


‘PROJEMİZ MEYVELERİNİ VERİYOR’
   Geçtiğimiz gün kuzey bölgesinden esen şiddetli rüzgâr ile kum fırtınasıyla karşı karşıya kalındığını ifade eden Karasu Belediye Başkanı İshat Sarı, “ Rüzgâr sonrasında yaptığımız incelemelerde proje alanımıza plaj bölgemizden kumun hiç gelmediğini ve proje alanımız dışındaki bölgelerde ise cadde üzerinde kum adacıklarının olduğunu gördük. Devam eden Sahil Projemizle kum kaybının da önüne geçmiş olduk. Bu da demek oluyor ki sahil projemiz meyvelerini vermeye başladı” ifadelerini kullandı.


‘ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK’
   Açıklamalarına devam eden Başkan İshak Sarı; “Karasu genelinde önemli hizmetlere imza attık. Modern bir kent olma yolunda çalışmalarımız ve projelerimiz artarak devam edecektir. Biz bir projeyi hayata geçirirken Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve Teknik Personellerimizle her ayrıntısına kadar inceleyip uygulamaya geçiyoruz. İlçemizi kalıcı ve sağlam projelerle geleceğe taşımayı planlıyoruz. Gelirini boşa akıtan değil! hizmet üreten belediyeyiz. Çünkü bizim tek derdimiz İlçemiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 09:28

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER