Kurudereli Özdemir; ‘Ankara’ya yürüyeceğim’

Kurudere sakinlerinden amatör gazeteci Mustafa Özdemir, rastgele atılan çöp ve atıklar yüzünden mahallenin yaşanmaz hale geldiğini söyledi. Özdemir, “Gerekli önlemler alınmazsa Ankara’ya yürüyeceğim ve sorunu Cumhurbaşkanı’na ileteceğim” dedi.

Kurudereli Özdemir;  ‘Ankara’ya yürüyeceğim’

   Karasu’nun büyükşehir kapsamına alınmasından sonra belediye teşkilatı kapatılarak mahalleye dönüştürülen, ilçe merkezine 19 km mesafedeki Kurudere’de yaşanan çöp sorunu vatandaşları çileden çıkardı.

   Geçmiş dönemlerde başta Karasu Haber ve Sakarya Yenihaber olmak üzere ilçe ve il basınında amatör muhabir olarak haberleri yer alan Kurudere sakinlerinden Mustafa Özdemir, bu sorunun belediye kapandıktan sonra ortaya çıktığını iddia etti. Kendilerine hizmetle yükümlü olan Karasu Belediyesi’nden, rutin zamanlarda çöp toplamak ve vatandaş katkısıyla mahalle arası ve tarla yollarını yapmak dışında bir hizmet göremediklerini belirten Özdemir, “Muhtar da soruna çözüm bulamıyor, açıkça çaresiz durumdayız” yakınmasında bulundu.

HER YER ÇÖP VE ATIK

   Birer km’lik mahalle giriş ve çıkışlarının çöp alanına dönüştüğünü ifade eden Mustafa Özdemir şöyle konuştu:

“Yol boylarında mutfak atıklarından iç çamaşırına, çocuk bezinden inşaat artıklarına, kurban atıklarından çöp torbalarına kadar ne ararsan var. Kokudan ve karasinekten geçilmiyor. Bu sorunumuzu belediyeye ve muhtarlığa ilettik ama çözüm bulunmuş değil. Ayrıca yakındaki dere boyları da benzer şekilde pislik ve çöp içinde.”

‘RANDEVU İSTEDİM’

   Sorunu aktarmak üzere Karasu Kaymakamı’ndan randevu istediğini kaydeden Mustafa Özdemir sözlerini şöyle tamamladı; “Önümüzdeki Cuma gününe kadar bekleyeceğim. Çözüm için adım atılmaz ve randevu isteğim karşılıksız bırakılırsa sırasıyla Belediye, Kaymakamlık ve Valilik önüne siyah çelenk koyup daha sonra Ankara’ya kadar yürümeye karar verdim. Artık sorunumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a iletmekten başka çare kalmadı.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 17:04

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER