LPG’den kaçan benzine geçiyor!

Otogazlı (LPG) araçların yakıt avantajı son zamlarla birlikte azaldı. Benzin-Otogaz makasının daralması milyonlarca kullanıcıyı benzine yöneltti.

LPG’den kaçan benzine geçiyor!

   Akaryakıt sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle otogaz kullanan araçların aşırı fiyat artışları sonucunda fiyatı neredeyse LPG’yle eşitlenen benzine dönüş yaptığı gözleniyor. Karasu Haber’e konuşan bir akaryakıt bayii, yeni fiyatlarda benzin kullanımının daha avantajlı olduğunu belirterek, “Benzinli aracın performansı yüksek olur. Bunu dikkate alan araç sahipleri LPG’den benzine dönüyor. Son zamların ardından benzin satışları yüzde 10 ile 20 arasında arttı. LPG satışları ise aynı oranlarda düşüş gösterdi” açıklamasında bulundu.

LPG SEKTÖRÜNÜ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

2000'li yıllarda benzin 5 TL iken LPG'nin 1,5 TL civarında olması dolayısıyla LPG’li araçlar giderek çoğalmış, buna bağlı olarak benzinli araçlara LPG sistemi takan firmaların sayısında önemli bir artış yaşanmıştı. Yeni gelişmeler karşısında otogaz dönüşüm işleri yapan esnafın işlerinin azalacağı ve giderek kapanma noktasına gelebileceği konuşuluyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2021, 13:59

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER