Maliyet artınca… O proje rafa kalktı!

Belediye Başkanı İshak Sarı, ekonomik krizin tetiklemesiyle yükselen maliyetler nedeniyle lunapark alanında yapılması düşünülen Yaşam Alanı Projesi’nin yapımının ertelendiğini açıkladı.

Maliyet artınca… O proje rafa kalktı!

   Başkan Sarı açıklamasını 7 Haziran günü yapılan aylık olağan Belediye Meclisi toplantısında CHP’li üye Mustafa İngenç’in konuyu bir soruyla gündeme getirmesi üzerine yaptı. İngenç, geçtiğimiz meclis toplantılarında yapılacağı vaadiyle üyelere tanıtılan, plaj girişindeki Hazine’den belediyeye tahsisli Yaşam Alanı Projesi’nin hangi aşamada olduğu ile ilgili açıklama yapılmasını istedi.

KRİZ MALİYETİ ARTIRDI

   Belediye başkanı İshak Sarı konuyla ilgili şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi projenin hazırlandığı günle bu günün şartları bir değil. Ekonomide meydana gelen gelişmeler nedeniyle maliyetler oldukça yükseldi. Söz konusu arazinin Hazine’den belediyemize tahsisi işlemi tamamlandı. Şimdilik buraya geçici bir dönem için çocuk oyun grupları koyacağız. Kalan bölüm de otopark olarak kullanılacak. Çünkü o bölgede önemli bir araç trafiği söz konusu. Belediyenin bu projeyi bu maliyetlerle yapması şimdilik mümkün görünmüyor. Zamana ihtiyacımız var. İşleri toparladığımız an düşündüğümüz projeyi gerçekleştirme kararlıyız.”

MERSİN BALIĞI FESTİVALİ

   Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li üye Şakir Şen, Karasu’nun dünyada Mersinbalığı Festivali düzenleyen tek ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Ancak bir süredir bu festivale ara verildi” dedi. Bu festivale adını veren balığın Sakarya gibi tatlı sulara yumurta bırakarak üreyip neslini sürdürdüğünü anlatan Şen, barajlarda yapılması gereken balık geçişlerinde standartlara uyulmadığını ve balıkların berrak ve hızlı akan üst bölgelere ulaşamadığını ifade etti.

GETİRİSİ ÇOK

Şakir şen konuşmasında festivalin ilçemize getirileri ile ilgili şu konulara dikkat çekti:

“Birincisi, mersinbalığı dolayısıyla ilgili üniversiteler ve kurumlar nehirle deniz suyundan sık sık numune alıyor. Dolyayısıyla plajlarımızın su kalitesi kontrol edilmiş oluyor. İkincisi, Pamukova’dan Karasu’ya kadar 200 kum ocağı bu denetim sayesinde kapatıldı. Bu sayede nehirden sahillere kum akışı sağlandı. Dolayısıyla Mersinbalığı festivalleri böylesi kazanımlara doğrudan etki sağlamıştır; devam ettirilmesi gerekir diye düşünüyorum.”

BARINAĞA ENGEL OLDU

   Şakir Şen’in konuşmasını yanıtlayan Başkan İshak Sarı, Mersinbalığı Festivali’nin devamından yana olduklarını ancak bu çalışmanın Karasu Balıkçı Limanı’nı engellediği kanaatinde olduğunu söyledi. Limanın projelendirilmesi sırasında nehre balık girişini zorlaştıracağı gibi iddiaların ortaya atıldığına işaret eden Başkan Sarı, bu nedenle mersinbalığı projesinin yatırıma engel çıkardığı gibi bir algının inkâr edilemeyeceğini belirtti. Tekrar söz alan Şakir Şen ise Balıkçı Barınağı’nın Sakarya nehir ağzından 50 metre doğuya kaydırılmasıyla o endişenin ortadan kalktığını anlattı.

TOPLANTI KARASU’YA ÖZEL

   Belediye Başkanı Sarı, geçtiğimiz hafta Sakarya Valisinin başkanlığında Karasu’da gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı hakkında da meclis üyelerine bilgi verdi. O toplantının ilçemize özel olduğunu ifade eden Sarı, turizm sezonuna hazırlık için yapılması gereken her işin masaya yatırıldığını anlattı. Başkan Sarı, “Bu toplantı bizim için önemliydi. Diğer ilçelerden farkımızı ortaya koyduk. Kamuoyunun dikkatini Karasu’ya çekmiş olduk” diye konuştu.

DÖRT MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

   Meclis daha sonra gündeminde yer alan dört maddeyi görüşerek oybirliği ile kabul etti. Maddeler arasında sahil kesimi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İhsaniye’de lisanslı depo kurulması, SEDAŞ’ın kuracağı trafolar için plan tadilatı ve Denizköy’de bir arsanın icralık borçlara karşı ipotek verilebilmesi için kamu yararına tahsis edilemeyeceği teklifleri bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 15:24

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER