Mayısa kaç karantina ile girdik?

Nisan ayında vaka sayılarında görülen hızlı artışla karantinalarda patlama yaşayan Karasu, mayıs ayına 2 karantina ile girdi...

Mayısa kaç karantina ile girdik?

  Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplandı ve 1 Mayıs Cumartesi günü koronavirüs salgını kapsamında ilçedeki son durumu değerlendirdi. Kurul, mayıs ayının ilk gününde 2 evin karantina altına alınmasına karar verdi. 97 nolu kararıyla; Kabakoz ve Azizye mahallelerinde birer ev için karantina kararı alan İlçe Hıfzıssıhha, evleri 10 gün giriş çıkışlara kapattı.

1 MAYISTA 2 KARANTİNA

   Karasu, korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında mayıs ayına 2 karantina ile girerken, nisan ayına 16 karantina ile başlamıştı. Kurulun, nisan ayının son günü yaptığı toplantıda 10 ev için aldığı karantina kararı da eklenince nisan ayında toplam karantina sayısı, 4’ü okul olmak üzere 434’ü buldu. Mart ayını bir öğrenci yurdu olmak üzere 152 karantina ile geçirmiştik. Mayıs ayına tam kapanma süreci ile girmemizin de etkisiyle karantina sayılarının düşük olması bekleniyor. Karasu'da uygulamaya konulan karantina kararlarının ilki 23 Şubat 2021 tarihinde alınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021, 18:25

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER