Mehmet Akbaş son yolculuğuna uğurlandı

Karasulu Akbaş ailesinin önde gelen isimlerinden olan Mehmet Akbaş (93) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mehmet Akbaş son yolculuğuna uğurlandı

İlçemiz eşrafından merhum Hafız Abdülkerim Akbaş’ın oğlu, merhum Kerim Akbaş’ın kardeşi, Şerafettin (merhum), İhsan, Kerim ve Gürsel Akbaş’ın babası, Aycan, Serkan, Kenan ve Serdar ve Karasuspor Kulübü Başkanı Mehmet Akbaş’ın dedeleri, Kemal, Namık ve Mustafa Akbaş’ın amcaları Mehmet Kenan Akbaş vefat etti. Akbaş rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir Adapazarı’ndaki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Mehmet Akbaş İlkokulu tamamlamasının ardından o dönemde Karasu’da ortaokul bulunmadığı için önce Bilecik’te yatılı okula kaydoldu,  daha sonra İstanbul Şişli’de Sanat Okulu’nun Otomotiv bölümünü bitirdi. Uzun yıllar İstanbul’da şoförlük yapan Mehmet Akbaş 1945 yılında Karasu’ya döndü ve askerliğini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı.

Karasu’nun asırlık çınarlarından Mehmet Akbaş’ın cenazesi 17 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 de Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından Merkez Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine Akbaş ailesi ile yakınları ve çok sayıda Karasulu katıldı. Karasu Haber olarak merhuma Allah’tan rahmet, Akbaş ailesine başsağlığı ile sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 13:04

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cafer   Şen
Cafer Şen - 3 yıl Önce

Mehmet Akbaş,Karasunun yetiştirdiği, beyefendi kişiliği ile,kiminle ne konuşulacağını bilen , temsil yeteneği ile Karasunun evlatları Mithat Eyüpoğlu, Mustafa Bayazıt, Cafer Özkan, Kamil kır, Fasaloğlu Ali Ertürk, Ahmet Kokoz , Nazım Pişkin, ağabeyi Kerim Akbaş , İdris Bal, Vahdet Ödül ,Selahattin Tatlı gibi iş adamları kuşağının son temsilcisi. Kendisi ile gazeteci olarak bir değil bir kaç röportaj yapılacak değeri kaybettik.
Bu vesile ile Kaybettiğimiz Karasunun değerlerine Allah’tan rahmet , ailelerine sevenlerine sabırlar diliyorum.

kerim akbaş
kerim akbaş - 3 yıl Önce

sizlere ailem adına teşekkür ederim çok değerli babam mehmet kenan akbaşın yerini doldurmak mümkün değil ama ben oğlu olarak tüm insanlık adına ve karasunun köy ilçelerin her zaman yanında yardımcı olacağımı beyan ederim babamın yerini dolduramam ayakta durduğum son nefesimi verene kadar vatandaşlarımın yardımına koşacağım bundan kimsenin şüpesi olmasın

Cevat Akova
Cevat Akova - 3 yıl Önce

Saygıdeğer ailenin değerli bir büyüğünü kaybettik. Mekanı cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER