Nisan ayı meclisi toplandı: İşte dikkat çeken ayrıntılar...

Başkan Sarı, belediye meclisinde yaptığı konuşmada Karadeniz Caddesi’nde uygulamaya başladıkları projedeki duvar hakkında konuştu: Başkan Sarı “46 milyonluk kredi ve bu kredinin ihalesi için buraya getirilen Cengiz Kuçhan bu duvar kadar konuşulmadı” siteminde bulundu.

Nisan ayı meclisi toplandı: İşte dikkat çeken ayrıntılar...

    Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı, son günlerde ilçe gündeminde yoğun tartışmalara neden olan konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Sahilde uygulamaya başladıkları ve eleştirilere konu olan projede hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İshak Sarı şöyle konuştu:

“Yapmış olduğumuz projede bir hata yok. Her şey teknik arkadaşların enine boyuna tartışılarak bize sunduğu hesaplamalarla yapılıyor. Duvar bu projenin bir parçası ve tamamlandığında zaten görünmeyecek. Yürüyüş platformuna çıktığınız zaman diz kapağı seviyesinde bir yükseklik olacak. Amacımız orada erozyonu önlemek. 2012’de bir felaket yaşadık ve deniz geri plandaki yerleşim alanlarını bastı. Duvar imalatına tepkiler üzerine acaba biz yanlış mı yapıyoruz diye endişe duyduk. Yıktığımız duvar imalatı 30 metredir. Sonrasında belediyeyi zarara uğrattığımız iddia edildi. Belediyenin elini kolunu bağlayan kredi ve ihaleyi önemsemeyenler gözünü duvara dikti. Şunu söyleyeyim; projeyi tanıtmak isteseydik bunun çok daha fazlası bir maliyet olurdu. Sağ olsun basın bu tanıtımı yaptı.  Sosyal medyada yer alan eleştiri ve paylaşımlar konuyla ilgili bilgisi olmayanların işi. Toplum nazarında bir itibar gördüğünü düşünmüyorum.”

‘MAHKEME YOLSUZLUK UZMANI DEDİ’

İhaleye fesat karıştırma davasından hapis cezasına çarptırılan 46 milyonluk ihalenin komisyon başkanı Cengiz Kuçhan’ın kendisi hakkındaki iddialarına da değinen Başkan Sarı şunları söyledi:

“Düz memurken başkan yardımcısı olarak İzmir Gaziemir’den getirilen, tanımadığım bir arkadaş kendi kafasına göre 11 maddelik sorular sormuş. Beyefendi 3 yıl 4 ay ceza almış ve biz bunu niye temyiz etmişiz, zorlandığı konu o… Kendisi ihale uzmanıymış. İddiası böyle ama mahkeme yolsuz ihale uzmanı olduğu kararına vardı. Bir başka iddiası bu kredinin hibeye dönüşmesini engellediğim şeklinde. Nasıl bir bağışsa; biz belediyeyi devraldığımızda bu kredinin geri ödemesi iki yıldır devam ediyordu. Biz belediyeyi yüzüstü yere kapaklanmış şekilde aldık ve iki yıl içinde ancak diz üstünde durabilecek hale getirdik.”

Başkan Sarı, kentsel dönüşüm uygulamalarında kullanılmak üzere belediyeye kazandırılan arazi konusunda yapılan açıklamalara da yanıt verdi. Sarı, “Meslektaşım olan bir ilçe başkanı, konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmüş” ifadelerini kullandı.

İNGENÇ: ‘SATIŞTA ACELE ETMEYİN’

Gündemde yer alan, ‘afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi’ sırasında kullanılmak üzere belediyeye kazandırılan 208 dönümlük araziye satış yetkisi verilmesi talebine CHP grubu karşı çıktı. Grup adına söz alan Mustafa İngenç, satışa karşı olmadıklarını ancak bu iş için acele edilmemesi gerektiğini söyledi. İngenç şöyle konuştu: “Bu konuda bazı hususların açıklığa kavuşturulması lazım. Elbette bu arsaları yetki alıp satabilirsiniz. Buna bir engel yok. Fakat, hesapta birikecek paraları harcayacak olduğunuz kentsel dönüşüm için bir ön çalışma yapıldı mı? Afet Riski Azaltma Komisyonu’nda bu konular görüşüldü mü? Satılacak olan arsaların imar durumu nedir? Fizibiliteler yapılmadan arsaların satışa sunulması, gelecekte belediyeyi maddi kayba uğratacağı düşüncesiyle doğru bulmuyoruz.”

Satış yetkisi talebi CHP’nin ret oyuna karşılık Ak Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca 2020 yılına ait denetim raporu okunarak meclis üyelerinin bilgisine sunulurken  belediyeye ait eski makam aracı ve 29 adet çeşitli hizmet aracının satılması teklifi de kabul edildi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Belediye Meclisi toplantısında daha sonra başkan vekilliği, başkanlık divanı, encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonları için seçim yapıldı.

Seçimlerde Ak Parti üyesi Sabri Aslanbay birinci başkan vekilliğine, MHP’li Fatih Şentürk de ikinci başkan vekilliğine getirildi. Esra Bıyıklıoğlu ve İsmet Yavuzyiğit başkanlık divanı asil üyesi oldu. Yedek üyeliklere ise Leman Yanmaz ve Zekeriya Durmaz getirildi. Encümen üyeliği seçiminde MHP’li Oktay Yazıcı’nın Ak Partili Abdulkadir Şamlıoğlu’dan üç oy fazla alması dikkat çekti. Bilindiği gibi mecliste Ak Parti’nin 14, CHP’nin 6 ve MHP’nin 5 üyesi bulunuyor.

Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık, İmar, Tarım, Hukuk, Ulaşım ve Trafik, Deprem ve Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme komisyonlarının seçimlerinde görev alacak beşer üye ise açık oylama ile belirlendi. Buna göre her komisyonda üçer Ak Partili ve birer CHP ve MHP üyesi görev yapacak.

Meclis toplantısında CHP’li Mustafa İngenç ve BBP’li Mehmet Çatalbaş’ın soru önergeleri okundu. Başkan İshak Sarı bu önergelere yazılı yanıt verileceğini belirterek oturumu kapattı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2021, 14:11

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER