Olay Gazetesi’nden ‘olay’ yaratan manşet!

Ordu’da yayımlanan Ordu Olay gazetesi, adı gibi olay yaratan bir habere imza attı. Gazete, son günlerde yaşanan fiyat artışlarıyla iğneden ipliğe her şeyin fiyatının arttığına dikkat çekti ve buna rağmen fındık fiyatının bir aydan fazla bir samandır yerinde saydığına işaret ederek ‘1 kilo fındık satıp 1 kilo hıyar/salatalık almak mümkün değil’ vurgusu yaptı.

Olay Gazetesi’nden ‘olay’ yaratan manşet!

BİR KİLO FINDIK BİR KİLO HIYAR ALAMIYOR

Haber Karasulu sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda tıklanırken bazı fındık üreticilerinin haberi destekleyen paylaşımlar yapması dikkat çekti.

Hasan Cem Özel imzalı haber şu konulara dikkat çekti:

TÜRK TARIMI BİTME NOKTASINA GİDİYOR

Bir ihraç ürünü olmasına karşın fındık fiyatı birkaç yıldır beklenen rakama ulaşamazken gıda fiyatlarında yüzde yüze varan artışlar yaşanıyor. Bunun son örneği hıyar/salatalık oldu. Üretici 1 kilo fındık alıp evine 1 kilo hıyar götüremiyor. Maliyetine fındık satmak durumunda kalan üretici ne yapacağını şaşırmış durumda.                

 İLERİ DEĞİL GERİ

TMO’nun 26,50 TL olan taban fiyatının açıkladığı 12 Ağustos 2021’de 1 kilo fındık fiyatı 3,1 dolara denk geliyordu. Bugün fındık serbest piyasada 32-33 TL arasında. Ancak bu da 3 doların altında 2,5 dolar seviyelerinde bir rakam.  

ÜRETİCİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Üretici, bir türlü beklediği fiyatları görmemesi sebebiyle hayal kırıklığı içinde. Başta yüzde 300 artışın yaşandığı gübre olmak üzere girdi fiyatlarında yaşanan artış karşısında fındık fiyatının yerinde sayması üreticiyi ne yapacağını bilemez hale getirdi.  

ÜRETİCİ BAHÇESİNE KÜSÜYOR

Bu sene üretici bahçesine gübre atamadı. Bu ister istemez rekolte kaybına neden olacak. Az ürün ise daha çok masraf ve daha az gelir demek. Emeğinin, altın terinin karşılığını almayan üretici bahçesine küsme noktasına geldi.

Kaynak Linki = https://www.orduolay.com/haber/findiktan-baska-her-sey-yuzde-100-artti-64802

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2022, 18:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER