Özkoç: 'Yabancı ortağı çıkarıp tankı kendimiz yapalım'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, söz verdiği halde 29 aydır tank üretemeyen Ethem Sancak’ın bu kez hisselerini satıp kaçma yolunu tercih ettiğini öne sürdü. Özkoç, “Yabancı ortağı çıkarıp tankı kendimiz yapalım” dedi.

Özkoç: 'Yabancı ortağı çıkarıp tankı kendimiz yapalım'

“Son günlerde Türk-Katar ortak girişimi BMC şirketinin Türk hisselerinin çoğunluğunun çelik üreticisi Tosyalı Holding'e satışı konuşuluyor. Devletin bütün imkânlarını, teşviklerini kullanarak, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fabrikasını ele geçiren Ethem Sancak, 29 aydır Altay tankını üretemedi. Şimdi her şeyi bırakmış kaçıyor.”

‘ALLAH’A HAVALE EDİYORUM’

“Ethem Sancak’a siper olan, onun yalanlarına ortak olan devlet yöneticilerini Allah’a havale ediyorum. 29 aylık süreçte kaybeden ülke ekonomimiz oldu. Önemli operasyonlara imza atan TSK’nın tank ihtiyacı karşılanamadı. BMC’nin ortaklığı Tosyalı Holding’e geçerken devlet yöneticilerine bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. Gelin Altay Tankı projesinden Katarlı ortakları çıkaralım. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Tank Palet fabrikasında yerli ve milli sermayeyle bu tankı kendimiz üretelim.”

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER