Pazartesiden itibaren o ürünler yasak!

Karasu Pazarcılar Derneği Başkanı Halit Yavuzyiğit, ‘’Pazartesiden itibaren marketler yalnızca kuru gıda ve sebze satabilecekler. Diğer ürünlerin satışı yasaklandı, halkımızın bilgisine’’ dedi.

Pazartesiden itibaren  o ürünler yasak!

   Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığı’nda toplanan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, 17 gün sürecek tam kapanmaya ilişkin ek tedbirler aldı. Kurul; ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan işletmelerin bu süreçte kapalı olduğuna dikkat çekerek, marketlerde temizlik ve gıda ürünleri dışında satışlara da kısıtlama getirdi.

EK TEDBİRLER ALINDI

   Kararda, “Bünyesinde perakende inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satış reyonları bulunan marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olacak olup, bu reyonların ve bulundukları katların kapatılarak, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirler alınacaktır” denildi.

YAVUZYİĞİT BİLGİ VERDİ

   Kararın ardından Pazarcılar Derneği Başkanı Halit Yavuzyiğit bir açıklama yaparak bilgi verdi. Yavuzyiğit; ‘’Vatandaşlarımızın taze sebze, meyve, kıyafet ve daha birçok ihtiyacını uygun fiyata karşılayabildiği pazarlar 17 günlük sürede kapalı olacak. Pazarlar ve tekstil, giyim, züccaciye, çanta, ayakkabı, halı, mobilya, kırtasiye gibi ürünlerin satışını yapan işyerleri için getirilen kısıtlamalar göz önünde bulundurularak Sakarya Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ek tedbirler aldı. Buna göre marketlerde gıda ile temizlik ürünleri dışındaki ürünlere satış yasağı getirildi. Pazartesiden itibaren marketler yalnızca kuru gıda ve sebze satabilecekler. Diğer ürünlerin satışı yasaklandı. Konfeksiyon ve elektronik eşya gibi ürünler satamayacaklar. Halkımızın bilgisine’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2021, 10:29

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER