Revizyon planı ‘son kez’ askıya çıkıyor!

Karasu Sahil Kesimi 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı 21 Haziran Pazartesi günü Karasu Belediyesi’nde askıya çıkacak. Plan 1 ay süreyle askıda kalacak.

Revizyon planı ‘son kez’ askıya çıkıyor!

   Karasu Belediyesi tarafından hazırlanan Sahil Kesimi 1/5000’lik İlave Nazım İmar Planı’nda son aşamaya yaklaşıldı. İmardan sorumlu başkan yardımcısı Hüdaver Ağun, 21 Haziran’da askıya çıkarılacak olan planlara yönelik son itirazların bu kez Karasu Belediye Meclisi’nde görüşüleceğini ve son şeklinin verileceğini söyledi. Ağun söz konusu planın daha sonra 1/1000’lik uygulama planlarına dönüştürülerek Büyükşehir Meclisi’nin onayıyla kesinleşeceğini ifade etti.

56 İTİRAZ GÖRÜŞÜLDÜ

   Revizyon planlara bir aylık askı süresi sonucunda 56 itiraz gelmişti. Büyükşehir İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından değerlendirilen itirazlar 6 Mayıs 2021 tarihli bir raporla Büyükşehir Meclisi’ne sunulmuş, meclis 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü gerçekleştirdiği olağan toplantısında komisyondan gelen raporu oylayarak kabul etmişti.

REDDİNİN/KABULÜNÜN UYGUN OLACAĞI

   Meclis tarafından kabul edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda 56 itirazın tek tek incelendiği belirtilerek bazıları için ‘reddinin uygun olacağı’ bazıları hakkında ise ‘ekli plandaki şekliyle kabulünün uygun olacağı’ değerlendirmesinde bulunuldu. İtirazları reddedilenlerin Karasu Belediyesi’nde bir ay süreyle askıda kalacak planlara bir kez daha itiraz hakkı bulunuyor. Son itirazlar Karasu Belediye Meclisi tarafından incelenip plana son şekli verilecek.

Hüdaver AĞUN

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 15:47

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER