Sahil projesinde asfaltlama başladı

Karasu Belediyesi, sahile yeni bir düzen getirmek için başlattığı yeni projede altyapısı tamamlanan yolda asfaltlama çalışmalarını başlattı.

Sahil projesinde asfaltlama başladı

   10 Haziran sabahı başlatılan asfaltlama Karasu-Kocaali yolunun Hastane kavşağıyla kesiştiği noktadan 32 Evler semtindeki mavi bayraklı plaj alanına kadar olan 2,4 km’lik güzergâhı kapsıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan 30 metre genişliğindeki çalışma alanda 16 metrelik genişliğin yayalar ve bisiklet yoluna ayrıldığını, kalan 14 metrenin de araç trafiğine ve otoparka ait olacağını söyledi.

 ‘SIKIŞIKLIK OLMAZ’

   Yeni düzenlemede refüj bulunmadığını ve bu nedenle herhangi bir trafik sıkışıklığının yaşanmayacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Erbatan, “Trafik yolunun her iki tarafı ikişer metre genişliğinde otopark koyuyoruz. Trafik akışı da dörder metrelik iki şeritten olacak. Ortada 70 cm eninde alüminyum hız kesici şerit bulunacak. Sürücüler acil durumlarda bu bölümü kullanabilecek” bilgisini verdi. Erbatan yolun güney kısmında 3-3,5 metre genişliğinde kaldırım bulunacağını anlattı.

MALİYET YÜKSEK

   Yaklaşık olarak 8 ile 10 bin ton asfaltın kullanılacağı ve 10 günde tamamlanması beklenen çalışmada sadece asfaltlmama maliyetinin 2,5 milyon lirayı bulması bekleniyor. Erbatan, yol güzergâhında bulunan kamuya ait hemen her boşluğu otopark olarak düzenleyeceklerini belirtti ve henüz yapılaşmamış özel mülk sahipleri ile görüşerek bu arsaları kiralayarak otoparka dönüştürmek istediklerini sözlerine ekledi.

  Ayrıca, belediyeden yapılan açıklamada vatandaşlardan en az 10 gün süreyle asfalt çalışmasının yapıldığı güzergâh yerine alternatif yolları tercih etmeleri istendi. Asfalt serimi yapılan alanlara giriş çıkışlar da zabıta tarafından kapatıldı.

Hilmi ERBATAN

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2021, 16:39

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER