Sahilde yoğun kıyı erozyonu meydana geliyor!

Deniz turizminde Sakarya’nın dünyaya açılan kapısı olan Karasu'da, gün geçtikçe sahilden kıyıya giren deniz için kalıcı çözüm çalışmaları hız kazandı.

Sahilde yoğun kıyı erozyonu meydana geliyor!

   Geçtiğimiz günlerde şiddetli dalgalar Karasu sahilinde kıyı erozyonuna neden olmuştu. Kıyı erozyonu meydana gelen bölgede inceleme yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması için ilgili makamlarla iletişime geçti.

   11 Şubat 2022 Cuma günü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) 13. Bolu Bölge Müdürlüğü Teknik ekipleri ile Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı erozyonun meydana geldiği bölgede kapsamlı incelemede bulundular.

   Alanda kıyı hattı ve sahilin mevcut durum ölçülendirmesini yapan Teknik Personeller, erozyonu önlemek adına en hızlı şekilde proje hazırlayıp ilgili Genel Müdürlüklere ileteceklerini belirttiler.

“Dünyaya Tanıtmaya Devam Edeceğiz”

   Kıyı erozyonunun önüne geçmek amacıyla DLH tarafından dalgayı açıkta kıracak şekilde denizin 120 metre içinde kıyı tahkimatının önceki dönemlerde yapıldığı bilgisini veren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Bilindiği üzere önceki dönemlerde deniz içerisine 27 tane dalgakıran yapılmıştı. Bunlar kıyı erozyonu için fayda sağlamıştı. Fakat sahilimizde bu dalgakıranların tamamlanmayan bölgeleri var. Yapılan incelemelerde de gördüğümüz üzere dalgakıran olmayan bölgelerde yoğun bir şekilde kıyı erozyonu meydana gelmekte. Yaptığımız inceleme sonucunda mevcutta bulunan bazı dalgakıranların da kullanım ömrünü dolduğunu, zamanla güçlü dalgalar nedeniyle tahrip olduğunu gördük. Teknik ekibe bunları da raporladık. Tamamı yapıldığında sahilimizde bundan sonra erozyonun olmayacağı kanaatindeyim. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dünyanın en güzel kumunu, en güzel sahilini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2022, 12:42

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Türkan Süren
Türkan Süren - 2 yıl Önce

Umutluyuz, bekliyoruz. Kumdan yararlanmak istiyoruz. Ancak sigara izmaritleri sağlıksız. Antaöya plajları gibi taştan oyuk sık sık çöp yeri olmalı

SIRADAKİ HABER