Sancak bu yüzden mi istifa etti? 

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ethem Sancak'ı AK Parti'den istifaya götüren sürecin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle bir ilişkisinin olmadığını söyleyerek, Sancak'ın Erdoğan'la 'ters düşmesinin' altında 330 milyon dolarlık bir hesap olduğunu iddia etti.

Sancak bu yüzden mi istifa etti? 

CHP Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak'ın kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından AKP'den istifa etmesine ilişkin olarak değerlendirme bulundu.

Ulusal bir televizyon kanalında konuşan Özkoç, Sancak'ın yaptığı işlerle 330 milyon dolarlık bir kazanç elde ettiğini ancak Erdoğan'a verdiği sözleri tutmadığını ve bu nedenle AKP ve Erdoğan'la aralarının bozulduğunu söyledi.

NEDEN SAF DEĞİŞTİRDİ?

Ethem Sancak'ın Rusya ziyaretini hatırlatan Özkoç, "Birden Ethem Sancak 'Avrasyacı' kanada geçiyor ve NATO'yu, ABD'yi, Erdoğan'ı karşısına alıyor. Burada karşısına alması ile ilgili aralarında kopan bağ nedir? Bunu anlamak zor değil" dedi. AKP iktidarı döneminde Sancak'ın devletten aldığı işleri ve edindiği mal varlığını anlatan Özkoç, "Buradan Ethem Sancak'ın cebine 330 milyon dolar para giriyor. Bu paranın ne olduğu belli değil. Ve birden Erdoğan'la Sancak'ın arası açılıyor. İkili ilişki kurduğu Recep Tayyip Erdoğan'la geldiği nokta nedir, bunun kamuoyunun bilmesi gerekir. Ethem Sancak Erdoğan'a verdiği sözleri tutmadı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2022, 14:04

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER