‘Şantiye yerine şefini ipotek ver, herkes kurtulsun!’

Karasu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında Belediye Başkanı Sarı ile CHP ve BBP’li üyeler arasında yaşana ilginç diyaloglar uzun süre belleklerden silinmeyecek gibi görünüyor.

‘Şantiye yerine şefini ipotek ver, herkes kurtulsun!’

Mecliste belediye borçlarına karşılık 142 taşınmazın takas yoluyla iki kuruma devri ilgili maddeler görüşülürken gerginleşen ortam, 9 ve 11. maddelerde yaşanan diyaloglarla yerini bir ölçüde yumuşattı. Gündemin 9. Maddesi Kırşehir’e bağlı Akçakent Belediye Başkanı’nın ilçesinde yapmayı planladığı millet bahçesi için Karasu Belediyesi’nden 5 ton demir isteğiyle ilgiliydi.

ŞEN: ‘ÖNCE DİLEN SONRA BAĞIŞLA’

Başkan Sarı’nın 9. maddenin gündeme alınmasının gerekçesini açıklayan konuşmasının ardından söz alan CHP’li üye Şakir Şen, başkanın 6 ve 7. maddelerin görüşülmesi sırasında borçtan kurtulmak için belediyeye ait 142 taşınmazın Vergi İdaresi ve SGK’ya devrini hararetle savunduğunu hatırlattı ve şunları söyledi: “Her ne kadar bu iş Beyoğlu’nda dilenip Sirkeci’de sadaka dağıtmaya benziyorsa da bin nüfuslu bir ilçeye destek bence anlamlıdır” Şen’in sözleri üyeler ve izleyiciler arasında tebessüme yol açtı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

AKÇAKENT’İN NÜFUSU KAÇ?

Maddenin görüşülmesi sırasında Başkan Sarı’nın verdiği Akçakent’le ilgili nüfus bilgisinin doğru olmadığı belirlendi. Sosyal medyada da yer alan rakamlar Kırşehir’e bağlı Akçakent nüfusunun 2020 yılına göre 3.702 olduğunu gösteriyor. Çoğunluğu 1884’te göç eden Kafkas halkının oluşturduğu bu nüfus 1.827 erkek ve 1.875 kadından oluşuyor. Bir başka bilgi ise Akçakent nüfusunun 2007 yılında 6.261 olduğu ve göç nedeniyle bu sayının 16 yılda yarı yarıya düştüğü şeklinde.

Başkan Sarı ise konuşmasında Akçakent’in bugünkü nüfusunun 1.000 kişilik bir nüfusu olduğunu iddia etti.

 ‘KARSAŞ MÜDÜRÜ ORTAYA ÇIKSIN!’

Bir başka ilginç diyalog bankalardan kredi kullanabilmek için belediye iştiraki Karsaş’a ipotek edilmesiyle ilgili 11. maddenin görüşülmesi sırasında yaşandı. Belediye Başkanı İshak Sarı’nın ipotek gerekçesini açıklamasının ardından konuşan BBP’li üye Mehmet Çatalbaş arasında şu diyalog yaşandı:

Çatalbaş: “-Bu kredi Karsaş üzerinden mi kullanılacak?”

Başkan Sarı: “Zaten çöp kamyonlarını Karsaş üzerinden aldık.”

Çatalbaş: “-Ben Karsaş müdürünü halen tanımıyorum. Buradaysa çıksın da tanıyalım.”

Başkan Sarı: “Müdürün burada bir işi yok. (İzleyiciler arasında oturan müdür ayağa kalkınca…) Haa buradaymış. İkinizin de saçı yok, oradan birbirinizi tanıyabilirsiniz.”

Çatalbaş: -“İkimiz aynı mahallede oturuyoruz ama ilk defa tanıdım kendisini.”

Başkan Sarı: “-Sen çok tehlikeli bir siyasetçisin.”

Çatalbaş: “-Dur Başkan, daha oralara gelmedik. Ben bu işin doğru olduğunu düşünmüyorum. Şantiyeyi Karsaş’a ipotek vereceğine şantiye şefini ver de şantiye de kurtulsun biz de kurtulalım.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2021, 11:53

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER