Şehitler bir kez daha saygıyla anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü nedeniyle şehitler bir kez daha saygıyla anıldı. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü için Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL) konferans salonunda düzenlenen program bugün yapıldı.

Şehitler bir kez daha saygıyla anıldı

ŞÜİAAL’de 22 Mart Salı günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı yapıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adem Evgin yaptı. 18 Mart Çanakkale Zaferi video gösterimi izleyenlere gurur ve minnet duygularını bir arada yaşattı. Çanakkale Geçilmez adlı oratoryo gösterisi, Çanakkale şiirlerinin okunması, Çanakkale Türküleri korosunun seslendirdiği türküler yüreklere dokundu. Anma programı ‘Çanakkale Kahramanıma Mektup’ yarışmasının ödül töreni ile sona erdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Liseler arası mektup yarışmasında birinci olan Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Eray Özdemir mektubunu izleyenlere okudu. Özdemir’e ödülünü Kaymakam Ahmet Naci Helvacı verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında birinci olan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Ecem Naz Sakal da mektubunu okudu. Ecem Naz Sakal ödülünü Belediye Başkan Vekili İsmail Karakaş’ın elinden aldı. Liseler arası mektup yarışmasında Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeliha Karataş ikincilik kazandı, ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında Denizköy Ortaokulu’ndan Melisa Çakar ikinci oldu, ödülünü Şehit Cengiz Yaltıraklı’nın babası Cemil Yaltırak verdi. Ortaokullar arası mektup yarışmasında üçüncü olan olan Denizköy Ortaokulu’ndan Emine Yaren Aydemir’e ise ödülünü Şehit Hasan Keleş’in babası Yaşar Keleş verdi.

ŞEHİT AİLELERİ KATILDI

Anma programına Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş, kurum ve okul müdürleri, şehit yakınları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022, 10:35

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER