Sezai Matur sordu: İki Başkan neden ters düştü?

Sezai Matur sordu: İki Başkan neden ters düştü?

Perşembe günü  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde iki önemli madde vardı.

Birincisi  Adapazarı Taşkısığı Mahallesi’nde bulunan patlayıcı deposunun üretim tesisine dönüştürülmesi yönündeki taleple ilgiliydi.

Bölge halkının da beklentisi doğrultusunda Meclis bu maddede öngörülen plan değişikliğini uygun bulmadı.

Mecliste ikinci önemli gündem maddesi 38’inci sırada yer alan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca,  Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın % 4’ünün belediyeye ödenmesi karşılığında işletme hakkının BELPAŞ’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının Karasu Belediyesine devrine ilişkin 05.05.2022 tarihli ve 45671 sayılı yazısıydı.

Bu madde görüşülürken Başkan  Ekrem Yüce hiç de alışık olmadığımız bir üslupla maddeyle ilgili görüşünü açıkladı.

“Karasu Belediyesinin niye böyle bir talebi oldu bilemiyorum. Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçeleriyle birlikte bütünlüğün bozulmasını istemiyoruz. Ama Karasu Belediyesi bütünlüğün dışında hareket etmek istiyor. Biz cankurtaran, dalgıç, ekipmanlarımızı geri çekeceğiz. Buradan bir kere daha hatırlatmak istiyorum. İlçe belediyesi bu yükün altından kalkamaz. Bütünlüğü bozmayalım” dedi…

Özetle Başkan Yüce “Karasu kaybeder” dedi.

Karasu  Belediye Başkanı İshak Sarı’nın olmadığı toplantıda gündem maddesi geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Sonrasında İshak Sarı bir açıklama yaparak kendilerinin Sahilpark’ın işletmesini istediklerini cankurtaran hizmetlerine talip olmadıklarını, Başkan Yüce’nin bürokratları tarafından yanıltıldığını söyledi…

Peki olay bu noktaya nasıl geldi?

Anlatalım…

Büyükşehir Belediyesi, yıllardır sahillerde yaz aylarında yapılan cankurtaran faaliyetlerini mevzuata uygun şekilde sürdürmek amacıyla üç ilçedeki sahilleri kapsayan bir çalışma yaptı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bir protokol yaparak Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinin işletme yetkisini ve sorumluluğunu almayı amaçlıyordu.

Nisan ayı meclisine konu getirilmek istendiğinde konu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin grup toplantısında konuşuldu.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı itirazını belirtip, Karasu’yu bu protokole sokmak istemediklerini belirtti.

Yüce bu itiraza bozulsa da çok zorlamadı ve “Siz bilirsiniz” dedi.

Sonrasında Karasu Belediyesi yöneticileri Büyükşehir İtfaiye Dairesi’nden can kurtarma faaliyetlerinin nasıl ve ne maliyetle yürütüldüğünü öğrenmeye çalıştı.

Yani Sarı’nın “ Biz sadece Sahilpark’ı istedik” ifadesi çok doğru değil… Sahil boyunca kendi yaptıkları büfe ve plaj işletmeleri ile sahilin tüm sorumluğunun kendilerinde olmasını istiyordu. Cankurtaran faaliyetleri için de araştırma yaptırdı.

Başkan Sarı bu konuyla ilgili İl Başkanı Yunus Tever’le de görüşüp tavrını sürdürünce madde Mayıs meclisine Karasu protokol dışına çıkarılarak getirildi…

Şimdi İshak Sarı “'Ben özellikle bu konuların partimizin grubunda konuşulması ve istişare edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diyor ya bu konu parti grubunda geniş bir şekilde konuşuldu.

Sarı yine diyor ki;

Karasu halkının bana verdiği yetki ilçe halkının ve ilçe belediyesinin menfaatini korumak. Ben de bu menfaati korumak adına oradaki tesislerin Karasu’da kalmasını talep ettim.

Edinebildiğim bilgilere göre Başkan Yüce bu konuda da esnek davranmış…

Tesisleri isterse Karasu Belediyesi’nin işletebileceğini bildirmiş.

 “Tüm sorumluluk bizde olsun” diretmesine de, resti çekerek “Alın sizin olsun” diye karşılık vermiş…

Ekrem Yüce ve İshak Sarı arasında yaşanan bu sorun, her ikisi de aynı partiye mensup olmasına rağmen kolay çözülecek gibi görünmüyor…

Sarı’nın “Karasu’nun patronu benim, burada benim dediğim olur”  inadıyla başlayan süreç umarım Karasu sahillerinde boğulma vakalarının yeniden artması sonucunu doğurmaz…

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022, 19:20

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER