Sezai Matur yazdı: Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike!

Gazeteci Sezai Matur, aralarında SEDAŞ'ın da bulunduğu dağıtım şirketlerinin neredeyse tamamına yakınının müteahhidi konumundaki Yılmaz Elektrik’in geçen hafta içinde konkordato ilan ettiğini belirterek, bu durumun vahim sonuçlara yol açacağı uyarısında bulundu. Matur, “Türkiye yeni bir elektrik krizinin eşiğinde” dedi.

Sezai Matur yazdı: Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike!

T54 Yayın Yönetmeni ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, konuyla ilgili olarak T54 haber sitesinde ardı ardına, SEDAŞ ve Yılmaz Elektrik mutlaka sorgulanmalı”, “SEDAŞ’a sorularım var” başlıklı iki yazı kaleme aldı.  

Gazeteciler Çiğdem Toker (Sözcü) ve Murat Yetkin’in de (Yetkin Report) konuya ilişkin birer makale yazdığına işaret eden Matur, 1992 yılında kurulan Yılmaz Elektrik’in, yıllar içinde neredeyse sektörün tekel firmalarından biri haline geldiğini belirtti.

Sezai Matur yazılarında özetle şu konulara değindi:

“Sakarya, Düzce, Bolu ve Kocaali'de elektrik dağıtımını yapan SEDAŞ’ın hat yenileme ihalesini alan Yılmaz Elektrik şirketi konkordato ilan etti.

2 bin 500 çalışanı bulunan firma son birkaç yıldır sıkıntıdaydı. Son fiyat artışları nedenifyle  iyice çıkmaza girdi.

Taşeron firmalara, tedarikçilere ödemelerde gecikmeler yaşarken bir taraftan da dağıtım firmalarından aldığı işleri yetiştirmeye çalışıyordu.

Aldığı işleri ihale fiyatına bitirmesi mümkün değildi...

Yılmaz Elektrik tüm uyarılara (!) rağmen işlerini bitir-e-meyince SEDAŞ Yönetimi, 123 milyon liralık teminatını yaktı...

Ve bu hamle domino etkisiyle Yılmaz Elektrik'i büyük bir çıkmazın içine soktu.

Önce Sözcü Gazetesi'nde Serpil Yılmaz, sonra Yetkin Reportta Murat Yetkin Yılmaz Elektrik krizinin Türkiye'yi nasıl etkiyeceğini yazdılar.

Yaşanılan durumun Türkiye genelinde büyük bir krize yol açabileceğini iddia ettiler.”

Sezai Matur’un yazıları için tıklayın:

https://t54.com.tr/makale/9445162/sezai-matur/sedas-ve-yilmaz-elektrik-iliskisi-mutlaka-sorgulanmali

https://t54.com.tr/makale/9447750/sezai-matur/sedasa-sorularim-var

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER