Sıkıntı çok çözüm yok

Sorumluluk alanındaki talepleri dinlemek için SEDAŞ Karasu-Kocaali Bölge Müdürü Yonca Eğin ve teknik sorumlu Abdullah Bozkurt bu sabah muhtarlarla bir toplantı yaptı. Toplantıda muhtarlar adeta veryansın etti.

Sıkıntı çok çözüm yok

SEDAŞ, öncelikleri belirlemek ve muhtarlarla tanışmak amacıyla bu sabah (5 Ekim Pazartesi) Sosyal Gelişim Merkezinde (SGM) toplantı düzenledi.

ŞİRKETİMİZE IŞIK TUTACAK’

SEDAŞ Bölge Müdürü Yonca Eğin, ‘’Şirketimizin yeni yapılanma sürecinde halkımıza daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla merkezi yönetimden çıkılarak bölgesel yönetime geçildiği ve bölge yönetimi kapsamında yürütülen faaliyetler aktarılmıştır.

Halkımızın taleplerini iletmek, dertlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalışan muhtarlarımızın talepleri ve önerileri doğrultusunda işletme faaliyeti kapsamında yapılabilecek işlemler planlanarak en kısa sürede giderilecektir. Yatırım faaliyeti kapsamındaki talepler 2021-2025 tarife dönemi yatırım programının oluşturulmasında şirketimize ışık tutacaktır.

Tüm muhtarlarımıza paydaşlarımızın taleplerini iletmek adına harcadıkları emek için teşekkürlerimizi iletiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan muhtarlar adeta veryansın etti ve tek tek mahallelerinin sorunlarını müdür Eğin’e anlattılar.

‘VERİLEN SÖZLER VERİLDİĞİ YERDE KALDI’

Karamüeezinler muhtarı Hasan Sütçü, ‘’Dördüncü dönem muhtarlık yapıyorum. Maalesef ilk göreve geldiğim günden beri Sedaş’a sorunlarımı anlattım ancak hep verilen sözler verildiği yerde kaldı. Mahallemde direk telleri değil teller direkleri tutuyor ve birkaç hanemizde yaşayan yaşlılarımız yere yıkılan elektrik nedeni ile ölüm tehlikesi atlattı. Bu yetmiyormuş gibi günde dört kez kesilen elektrik nedeniyle tüm elektronik eşyaların zarar görmesi de cabası. Ayrıca dünyanın en pahalı elektriğini kullandığımız halde vatandaşlarımızın ödediği fatura bedelinin maalesef karşılığını hizmet olarak alamıyoruz. Acaba bu sedaş bizlerden sadece fatura tahsil etmek için mi kuruldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum’’ ifadeleriyle şikayetlerini dile getirdi.

‘BU KURUMDAN HİZMET YERİNE NASİHAT ALIYORUZ’

Tuzla Muhtarı Mehmet Ertürk, ‘’Konu ne zaman sedaş olsa hizmet yerine bu kurumdan sadece nasihat alıyoruz. Defalarca tehlike arz eden sorunlarımızı kuruma bildirdik, hemen not alınıyor ama icraata gelince elde var koca bir sıfır. Mademki ilçemize bölge müdürlüğü kuruldu, tek umudumuz sizsiniz’’ diye konuştu.

TAŞLIGEÇİT MUHTARI TEŞEKKÜR ETTİ

Taşlıgeçit muhtarı Veysel Aksu, ‘’Öncelikle mahallem adına kurumunuza teşekkür ediyorum. Ne zaman bir arıza olsa hemen geldiler. Eksiklerimiz var elbette. İnanıyorum ki yatırım programında daha güzel hizmetlere imza atarsınız’’ dedi.

MUHTAR ÖZTÜRK ÖNERİ SUNDU

Karapınar muhtarı Oğuzhan Öztürk, ‘’Sayın müdürüm, yaklaşık 19 aydır hemen hemen iki ayda bir kuruma dilekçe veriyoruz. Maalesef verdiğimiz dilekçeler karşılık bulmuyor. Sizlere bir önerim olacak, çok değil 40 mahallemiz var. Kurum olarak siz bir ekip kursanız ve bu mahallelerimizdeki eksiklikleri yerinde dolaşsanız, tek tek not alsanız ve çözüm için sıralama yapsanız çok daha iyi olur. Anladık ki verdiğimiz dilekçeler sadece kağıt üstünde kalmakta, lütfen yerinde incelensin’’ şeklinde konuştu.

‘SEDAŞ İLE SORUNLARIMIZ BİTECEK GİBİ DEĞİL’

‘’Sedaş’la sorunlarımız bitecek gibi değil’’ diyen Yenidoğan muhtarı Osman Şahin şöyle konuşu; ‘’En son dilekçemde ‘11 hanelik bir mahallem var, oraya elektrik verilmesini istiyoruz’ demiştim. Halen cevap almış değilim hatta bu mahallede ikamet eden vatandaşlarımız Devlete de yük olmak istemiyorlar. Sedaş kendi işini yapsın, maliyeti neyse biz nakit olarak verelim diyorlar. Gerisi size düşmüş sayın müdürüm.’’

Ortaköy Muhtarı İsmet Turan ise şunları söyledi; ‘’Benim mahallemin de sorunları aynı ancak çözüm noktasında karşımıza sadece çözümsüzlük çıkıyor. Umarım siz ve ekibiniz bu sorunları ortadan kaldırırsınız. ‘’

Toplantıda notlarını alan Bölge Müdürü Yonca Eğin, ‘’2021-2025 yatırım programları kapsamında Karasu’muzu bu yığılmış sorunlarından mutlaka kurtaracağız’’ diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 15:46

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER