Sürpriz atama: Kaymakam Mercan Yalova Vali Yardımcısı oldu

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, son çıkan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Yalova Vali Yardımcılığı’na atandı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı Karasu Kaymakamlığı’na getirildi.

Sürpriz atama: Kaymakam Mercan Yalova Vali Yardımcısı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Buna göre Sakarya'da 4 Vali Yardımcısı ve 5 Kaymakamın yerleri değişti. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan Yalova Vali Yardımcısı olurken Mercan’ın yerine Diyarbakır Vali Yardımcısı Dr. Ahmet Naci Helvacı Karasu Kaymakamlığı’na getirildi.

Üç yıl görev yaptı

İstanbul Vali Yardımcısı iken 2017 yılında Karasu Kaymakamlığı’na atanan Aziz Mercan bakanlık kararnamesini “Netice itibarıyla devlet memuruyuz. Bir takdirle geldik bir takdirle gidiyoruz. Karasu sevdiğimiz bir yer. İnsanlarını da çok seviyoruz. Gönül isterdi ki 30 yıl burada kalalım” şeklinde değerlendirdi.

Liyakat ve kıdem esası

İçişleri Bakanlığı yer değişikliklerinin 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile vali yardımcısı ve kaymakamların bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlamış olmaları, mazeret beyanları, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak gerçekleştirildiğini açıkladı. Kararname ile Karasu’nun yanı sıra Söğütlü, Hendek, Pamukova ve Geyve kaymakamları da değişti. Ayrıca Sakarya'ya 4 Vali Yardımcısı gelirken 3 Vali Yardımcısı ise başka illere atandı.

                                                                                                                     

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2020, 14:11

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin ÇİÇEK
Hüseyin ÇİÇEK - 3 yıl Önce

Çok güzel hizmetler yaptı. Allah Razı olsun.

Hasan Türkoğlu
Hasan Türkoğlu - 2 yıl Önce

Allah razı olsun sayın Valimizden her gittiği yerde çok güzel hizmetlerde bulundu

SIRADAKİ HABER