Tam kapanma bir hafta daha uzayabilir!

Artan korona vakaları sonrasında Türkiye genelinde 29 Nisan saat 19.00'da başlatılan ve 17 Mayıs günü saat 05.00'te sona erecek bir tam kapanma sürecine girildi. Bu sürecin, resmi tatil olan 19 Mayıs'ın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle 1 hafta daha uzaması gündeme geldi.

Tam kapanma bir hafta daha uzayabilir!

   Rekor kıran vaka ve vefat sayıları sonrasında Kabine toplantısından 17 günlük bir tam kapanma kararı çıkmıştı. Buna göre 29 Nisan'da başlatılan süreç, 17 Mayıs pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek. Bu dönemde birçok iş yeri faaliyetlerine ara verdi, muafiyeti olmayan vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı, şehirler arası seyahatler belirli koşullara bağlandı. Tüm bu önlemlerle birlikte tam kapanma sürecinin vaka sayılarını düşürmesi hedeflendi.

   Herkes kısıtlamaların biteceği, hayatın normalleşeceği 17 Mayıs gününü beklerken ortaya kimilerini üzecek bir iddia atıldı. Resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle, tam kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021, 18:25

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER