Tam kapanmada emekli maaşını nasıl alacak?

3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak emekli maaş ve ikramiye ödemeleri için emeklilerin bankalara gidip gidemeyeceğine ait kuşkular giderildi. 

Tam kapanmada emekli maaşını nasıl alacak?

   İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre tam kapanma dönemi süresinde maaş, ikramiye alacak ve benzeri ücret ödemeleri alabilmek için öncelikle Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak koşulu hatırlatıldı.

Buna göre emekliler;

-TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak,

-Maaş ödemesinin yapılacağı Banka’nın ikametine en yakın şubesine gidip gelinmek,

-Güzergâh ve zaman kuralına uygun davranılmak kaydıyla, banka şubeleri ve atm’lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

EN YAKIN ŞUBEDEN

   Açıklamada, vatandaşların bu muafiyeti Banka’nın ikametine en yakın şubesine en kısa sürede geliş-gidiş yapmak için kullanmaları büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Bu çerçevede;

   Maaş/aylık/ücret veya ikramiye ödemeleri sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere salgınla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetimlerince gerekli gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısı artırılacak. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecek..

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI

   Tam kapanma dönemi içerisinde 5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan gerek engelli ve yaşlı aylıkları gerekse sosyal destek ödemelerinin salgınla mücadele koşullarına uygun şekilde gerçekleştirilecek.

   Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve Valiliklerimizle yapılan görüşmeler sonucunda PTT kart sahipleri ve banka hesaplarına aktarılacaklar olanlar hariç olmak üzere;

-Engelli ve yaşlı aylığında 867.242,

-Sosyal destek ödemesinde ise 765.852, hak sahibinin ödemelerinin evlerinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

-5-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri kapsamında; PTT kartına ya da İban numarasına gönderilecek olanların haricindeki toplam 1.633.094 hak sahibinin ödemeleri; valilerin koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerine ikametlerinde teslim şeklinde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2021, 20:14

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER