Turhan: 'Cumhuriyet, birlik ve beraberliğimizin teminatı'

Çetin Turhan, ''Cumhuriyetin ilanı, milletimizin, şanlı tarihindeki, en önemli dönüm noktalarından biridir: Çünkü Cumhuriyet; milletimizin, bağımsızlık ve hürriyetinden, istiklal ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir'' dedi.

Turhan: 'Cumhuriyet, birlik ve beraberliğimizin teminatı'

Karasu Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Turhan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Türk Milleti olarak şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası!

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin tarihte eşine rastlanmamış azmi, kararlığı ve gayreti ile 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. kuruluş yıl dönümü!...

Bugünü kutlamanın tarifsiz gururu ve coşkusu içindeyiz.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KAHRAMANLIK

Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin, şanlı tarihindeki, en önemli dönüm noktalarından biridir: Çünkü Cumhuriyet; milletimizin, bağımsızlık ve hürriyetinden, istiklal ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğinin açık ifadesidir.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz" sözünde ifade ettiği gibi evlatlarımız, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan cumhuriyetten aldıkları güçle medeniyetimizi sonsuza kadar yaşatacaktır.

Milli Eğitim ailesi olarak bu kutlu mirasa sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha güçlü yarınlara taşımak, dünyanın geleceğinde söz sahibi olan nesiller yetiştirmek, müşterek hedefimizdir. Bu topraklarda gölgesinde huzur ve güç bulduğumuz al bayrağı ebediyetin göğünde daima dalgalandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Bu duygu ve düşüncelerle; bu aziz vatanı bize vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek, şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2021, 13:54

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER