TURİST-MURİST, PARA-MARA LAZIM DEĞİL!

 ''Bu kanaate, Karasu Belediyesinin tutumunu gördükten sonra vardım. İlçemize turist ve döviz gelmemesi için özel gayret ediyorlar sanki''

TURİST-MURİST, PARA-MARA LAZIM DEĞİL!

 Bu kanaate, Karasu Belediyesinin tutumunu gördükten sonra vardım. İlçemize turist ve döviz gelmemesi için özel gayret ediyorlar sanki!

  Öncelikle, 675 tabir edilen arsa sahiplerinin arsalarını ticari amaçla kullanmasına müsaade etmiyorlar. Vatandaş, arsasına ticari amaçla tuhafiye pazarı, zıpzıp, go-kart, deniz malzemeleri satışı, büfe, aparatif yiyecek vs. gelir getirebilecek hiç bir etkinlikte bulunamıyor! Arsasını kiralayamıyor. Belediyeye sitem edip serzenişte bulunulduğunda ise, "Verin mahkemeye kardeşim!" cevabıyla karşılaşıyor. Ama gücü yeten, Şezlong da satıyor, ticaret de yapıyor. Ama bunlar maalesef az ama dişli guruplar...

  Vatandaş şikayet ediyor, "Gece saat 3'e kadar yüksek sesli müzikle uyuyamıyoruz. Şikayet ediyoruz ama gelen zabıta da bir şey yapamıyor. Çünkü bu işi yapanlar, zabıtayı da yasaları da pek takmıyorlar!"

  Neşe çay bahçesi karşıısındaki Go-kart pisti çalışmıyor. Belki Belediyenin haklı bir sebebi vardır çalıştırmamak için ama çalıştırmak isterse çalıştırır, tıpkı bu güne kadar olduğu gibi...

  Sahil sivrisinek kaynıyor. Bu da insanları adeta Karasu'dan kovuyor! Acaba bulaşıcı hastalık yayıyor mudur?  Daha da ötesi, ısırığın verdiği acı ve kaşıntı yetiyor!

  Bütün kış Karasu Merkezde asfalt vs çalışması yapıldı, tam yazın ortasında da Sahilde... Çağdaş karşısından denize giden caddede bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Sevinsek mi, yoksa vakitsiz yapıldığı için üzülsek mi? Bu işlere kim karar veriyor? Sen git müteahhitlere çivi çaktırma ama inşaatın en gürültülüsünü sen yap! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Zaten müteahhitler de pek tınmıyor, çalışan çalışıyor. Adres vereyim mi?

  Kamyonetlerle yiyecek satışı, hurda alımı, megafonla yapılıyor. Zabıta bunu kontrol etmiyor mu? Siz olsanız, böyle gürültülü bir kentte tatil yapar mıydınız? Sabahın 8 buçuğu, "ssmiiiyyyteeee, e-simiiiit" diye bağıran bağırana. Bırak turisti, bizim bile kenti terkedesimiz var! Belediye hoparlörünü saymıyorum bile!

  Bütün bu yapılanlar, turist gelmesin, döviz bırakmasın diyedir herhalde!

  Karasu'ya turist getirmek, hem de Arabistan'dan, Filistin'den, Dubai'den, hatta Amerika'dan turlarla turist getirmek isteyen bir Arap İşadamımız var. Adam, 3-4 yıldır Karasuya yatırım yapıyor, şartnamelere uygun pansiyon yapıyor ve işletmek istiyor. Amacı, yabancı ülkelerden turist ve yatırımcı getirmek! Başka yerde olsa, önüne kırmızı halı serip özel meclis kararları çıkartırlar, İlçeye yatırımcı gelsin diye. Ama bizde, engel üstüne engel çıkıyor karşısına. Neymiş, Pansiyonlar bölgesinde değilmiş! Apart olarak işletebilirsin ancak deniliyor. Pansiyonlar bölgesi neresiyse artık... Tek bir meclis kararına bakar! Arap Hemşerimiz (!) ise "Ben, Dünya çapında pansiyonumun reklamını yapacağım, resimlerimi ve belgelerimi koyacağım o reklama. İlçenin de reklamı olacak bu. Sadece bir dükkan olarak değil, tüm pansiyonuma işyeri ruhsatı almak istiyorum" diyor. Hatta 2 yıldır apart olarak açabileceği halde açmıyor da... Pansiyonun dairelerini satıp masrafını karşılayabileceği halde bunu yapmıyor ve ısrarla direniyor. Be arkadaş, senin neyine gerek Karasu'da Pansiyon! Git Bodrum'a, Marmaris'e, bak orada nasıl izin veriyorlar, Turizme katkı için!

  Böylece de Arapların mülk alabileceği, yatırım yapabileceği, bir Sapanca olma fırsatını da tepiyoruz tabii!

  Trafik keşmekeşliği, apayrı bir sorun, hem merkezde, hem de sahilde... Artık bir trafik zabıtası ve trafik polisi kurulmasının zamanı geldi. İlçe, bırakın turistlere, Karasulular için bile yaşanmaz bir hal aldı! Bayramda bir tatil merkezine mi kaçsak, ne yapsak!

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2020, 14:23

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER