Ucube sökülüyor

Yıllardan beri sürücülerin korkulu rüyası...

Ucube sökülüyor

İlçenin batı girişinde üç yol mevkiinde bulunan, demir yolu köprüsü olarak yapılan beton yapı belediye tarafından yıktırılıyor.

   Yıllardan beri sürücülerin korkulu rüyası haline gelen ilçe girişindeki demiryolu köprü ayağı mahkeme kararıyla yıktırılıyor. Karasu Belediyesi, batı girişinde, Arifiye-Karasu demiryolu güzergahında bulunan demiryolu köprü ayağını yıktırıyor. Edinilen bilgilere göre belediye, bu yapının trafik için sorun teşkil edip etmediğini öğrenmek için mahkemeye başvurdu.Mahkeme de bilirkişiler marifetiyle sorun olduğunu tespit edince bugün yıkıma başladı.

BELEDİYE HUKUK MAHKEMESİNE BAŞVURDU

 Karasu Belediyesi hukuk mahkemesine başvurarak köprünün konumu hakkında tespit istedi. Bilirkişiler söz konusu köprünün trafik açısından tehlike yarattığı yönünde görüş belirtince belediye, mahkeme kararına dayanarak yıkım işlemini başlattı. Ayrıca bilirkişi raporunda ayağın korozyona uğrayıp ömrünü tamamladığını bildirdi.

‘EN KISA ZAMANDA ORTADAN KALKMASINI SAĞLAYACAĞIZ’

   İlçe girişindeki bu beton yığınının yıllardır ciddi bir sorun ve trafik açısından tehlike arz ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, yetkili birimlerden gerekli izinler alınarak 14 Eylül Pazartesi günü ilk kazmanın vurulduğunu söyledi. Ağun, ‘’Bu sorunlu yapının en kısa zamanda ortadan kalkmasını sağlayacağız. İlçe girişimize yakışır bir şekilde yeni düzenlemeler yaparak daha estetik ve güvenli bir kavşak yapacağız’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 12:48

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER