Vali Kaldırım'dan 19 Mayıs mesajı… Azim, kararlılık ve inanç yüklü uyanış...

Vali Çetin Oktay Kaldırım, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kaldırım'dan 19 Mayıs mesajı… Azim, kararlılık ve inanç yüklü uyanış...

Vali Çetin Oktay Kaldırım, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919 günü milletimiz için; dört bir yanı kuşatılmış ve taksim edilme planları yapılan aziz vatanımızın bekası için bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelemizin başlangıcı olarak binlerce yıl hiç unutulmayacak büyük bir anlam ifade etmektedir.

KURTULUŞ MEŞALESİ

103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan kıvılcım yurdun her köşesini sararak büyüyen bu bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi; birlik, beraberlik, cesaret, azim, kararlılık ve inançla yüklü bir milletin uyanışına, şahlanışına vesile olmuş ve eşsiz mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti ile taçlandırılmıştır.

GENÇLER GELECEĞİN TEMİNATI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bugünün gençlere armağan edilmesinin hepimiz için büyük bir anlamı vardır. “Gençler!.. Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfanla, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız” diyerek geleceğimizin teminatı gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, toplumları ayakta ve diri tutan en büyük gücün gençlik olduğunu da her daim vurgulamıştır.

ZAFERE ULAŞAN İRADE

Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran bu üstün irade, inanç ve kararlılığı en iyi şekilde idrak ettiklerine şahit olduğumuz gençlerimizin, dün olduğu gibi bugün de ecdadımızın bize yadigârı olan bu aziz vatanı, her koşulda en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceklerini ve bu uğurda gerektiğinde canlarını feda etmekten imtina etmeyeceklerini biliyor ve geleceğe daima umutla bakıyoruz. Ayrıca; tarih boyunca toplumumuzu ayakta tutan en büyük gücümüz olan gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatan ve bayrak sevdalısı, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmenin en önemli görevimiz olduğuna inanıyoruz.

Son iki yılda tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde tam olarak gerçekleştiremediğimiz bu özel güne dair etkinlikleri, salgının etkisini azaltmasıyla birlikte, tedbirleri elden bırakmadan, bu yıl her zaman olduğu gibi yine büyük coşku ve heyecanla kutlayacak olmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık mücadelemizin 103’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, geleceğimiz olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor ve her birini sevgiyle kucaklıyorum.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022, 18:04

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER