Ve, Gençlik ve Spor İl Müdürü gidiyor... Fotoğraftaki 2'nci isim de gitti

Kendisini “21 tarikatın lideri” olarak tanıtan Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni ile çektirdikleri fotoğraflarla Türkiye'de gündem ola,n kuruma yaptığı çalışan alımlarıyla Ak Parti İl Başkanlığı ile ters düşen Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy gitti gidiyor derken, Van'a ataması gerçekleşti. Bu tayinle tartışılan o fotoğraftaki 2'nci isimde gitmiş oldu.

Ve, Gençlik ve Spor İl Müdürü gidiyor... Fotoğraftaki 2'nci isim de gitti

Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy,'un Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tayine çıktı.medyabar.com'un ulaştığı bilglere göre de Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise ilimize atandı.

Sakarya'da siyasetin günlerdir beklediği tayin bugün akşam saatlerinde gerçekleşti. Ak Parti'de de gençlik ve spor il müdürlüğündeki personel alımlarıyla ilgili olarak görüş ayrılığına düşen Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy bir yıl kadar önce Kendisini “21 tarikatın lideri” olarak tanıtan Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni onuruna önceki gün iftar düzenleyince gündeme geldi.
 Ayşe Hümeyra Ökten Yurdu’nda verilen iftara, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık da katıldı. Şeyh Hüseyni aynı gün, Müftü ve Gençlik Spor İl Müdürü tarafından, Sabahattin Zaim Öğrenci Yurdu ‘Has Oda’da özel olarak ağırlandı. Yine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile Müftü Hasan Başiş, Şeyh Hüseyni’yi karargahında ziyaret etmek için 16 Mart’ta İstanbul’a gitti.
 Tarikat şeyhinin ziyaretinin ortaya çıkması üzerine ulusal basında gündem olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy'un bu tarihten beni tayini bekleniyordu.
  Özellikle Sakarya'da görev yaptığı süre içerisinde müdürlüğünü yaptığı gençlik ve spor il müdürlüğüne personel alımları sırasında Ak Parti Sakarya İl yönetimiyle ters düşen Arif Özsoy'un zaman zaman tayini gündeme geldi.
 Ancak bugün akşam saatlerinde  Özsoy'un Van Gençlik ve Spor İl Müdürü İnanç ile yer değiştirdi..Bu tayinle tarikat şeyhi ile fotoğraf çektiren 2nci isim olan Özsoy'da gitmiş oldu. Daha önce aynı karede bulunan Milli eğitim Müdürü Fazilet Durmuş merkeze alınmıştı.

BABASI ÖLÜNCE TARİKATIN BAŞINA GEÇTİ

El hüseyni lakabıyla bilinen Şeyh Seyyid Muhammed Accân el Hadîd El Hüseyni Er-Rifaî, Musul doğumlu. Babası vefat edince tarikatın başına geçti. Başında olduğu Darüsselam Külliyesi’nin Urfa’daki merkezi 2014’te kuruldu. İstanbul’da ise Seyyidler ve Şerifler Tasavvuf Araştırma Derneği’nde faaliyet yürütüyor.

Sakarya'nın yeni Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç kimdir? 

1969'da Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Yüksek Öğrenimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamlayarak Ziraat Mühendisi oldu.

1997 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmaya başlayan İnanç, önce öğretmen olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Van Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünde Mühendis
olarak çalıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. Bu görevleri süresince yürüttüğü projelerle  önemli hizmetlerde bulundu.

Gençlik yıllarında; Vanspor altyapısında başlayıp, Vanspor amatör takımı ve amatör lisansla profesyonel takıma kadar süren futbolculuk dönemi (1983-1988), Üniversite yıllarında ise Üniversiteler arası futbol turnuvalarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi futbol takımında oynadı. 3.Lige terfi maçlarında önce Köy Hizmetleri Sporda, sonrada Van Telekom Sporda yer aldı.

(1988-1991) Ayrıca uzun yıllar amatör kulüplerde ve okul takımlarında hentbol, masatenisi oynadı. 2005-2006 ve 2017-2018 yılların da Belediye Vanspor As Başkanlığı yaptı. Bir dönem Van Belediyesini temsilen
Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Üyeliği - Hal Hakem Kurulu Üyeliği yaptı. Kurucu Şube Başkanı olduğu Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Van Şubesi Kurucu Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2016-2019 yılları arasında Masa Tenisi Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliliği yaptı. Türkiye Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. 08.09.2014 tarihinde Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak asaleten atanan İnanç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Van'ın yeni Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy kimdir?

1970 yılında Mecitözü / Çorum’da doğdu. Evli ve 4 çoçuk babası olan Arif Özsoy, İlk ve Ortaöğretimini Çorum’da tamamladı. 
 1998 yılında A.Ö.F. Sosyal Bilimler Fakültesinden, 2010 yılında ise A.Ö.F. İşletme Bölümünden  mezun olan Özsoy, 1993-2005 Yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptı.  2005-2006 yıllarında Çorum Tapu Sicil Müdürlüğünde görev yapan  Arif Özsoy, 2006-2011 yılları  arasında Çorum Dernekler İl Müdürlüğünde görev yaptı.   2011-2013 yılları arasında Ağrı İbrahim Çeçen  Üniversitesi sekterliği, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra , 2013-2015 yılları  arasında Sakarya Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğünde Yurt Müdürü olarak görev aldı.  2015 Yılında Sakarya KYK İl Müdürü olan Arif Özsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 16 Nisan 2019 tarihli kararnamesi ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve atandı.

 İl Müdürü Arif Özsoy, Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 09 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine asaleten atanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 12:59

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER