Zam yağmuru!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasına göre 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı...

Zam yağmuru!

   Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasına göre, elektrik satış fiyatında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı.

1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.

BİR ZAM DA DOĞALGAZA

   Elektrik fiyatlarına gelen zammın ardından bir zam da doğal gaz fiyatlarına geldi.

Doğal gazda temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20 ve elektrik üretim santrallerinin tarifesine de yüzde 20,2 zam yapıldı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, haziranda geçerli olan tarifeye göre yüzde 12 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira olurken, sanayi aboneleri için bu miktar yüzde 20 artışla 1783 lira 354 kuruşa yükseldi.

Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yüzde 20,2 artarak 2060 lira oldu.

Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

LPG’YE DE ZAM GELDİ

   Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, LPG'ye bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 50 ile 60 kuruş aralığında zam gelecek. Zammın 26 kuruşu ÖTV'den düşülecek, gerisi pompa fiyatına yansıyacak.

LPG’ye bir zam haberi daha geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre LPG’ye 50 ile 60 kuruş arasında zam yapılacak.

Yarın geceden itibaren geçerli olacak zammın 26 kuruşu ÖTV’den düşülecek, geri kalan kısmı ise pompa fiyatlarına yansıtılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 11:34

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet soysuz
Mehmet soysuz - 3 yıl Önce

milletin zamla susturuyorlar, resmen tepki gösteren mahkemeye veriliyordu, fikrini yazdinmi adlî yargıyla sindirme , mafya üslü yargılamalar, müge anlı bile yargıya isyan ediyor o kadar TV torpilli olduğu halde, bir kwh 1,00₺ oldu

Şükran
Şükran - 3 yıl Önce

Fakiri fukarayı düşünenmi var hiç ahlanmayın bunlar daha iyi günleri iz

SIRADAKİ HABER