İşyerinde zor insanlarla iletişim

Her işyerinde zor insan olarak tanımlayabileceğiniz kişiler olacaktır. Zor iş arkadaşları, patronlar, yöneticiler ve müşterilerle iletişim kurabilmek, geliştirilmesi gereken bir beceridir.

Zor insanlar her işyerinde bulunur. Zor bir insanla başa çıkma başarınız, büyük ölçüde, özgüveniniz, onlarla günlük olarak ne kadar yakın çalışmanız gerektiği ve profesyonel cesaretiniz gibi faktörlere bağlıdır. Sıralayacağım ipuçları, bu yeteneği geliştirmenize yardım edebilir.

Yüzleşme ve çatışma korkunuzu yenin

Bir iş arkadaşınızla yüzleşmek çok kolay değildir. Ancak, işyerinde haklarınızı korumak istiyorsanız bunu yapmalısınız.

Etkili iş ilişkileri geliştirin

İşyerinde olumlu ilişkiler kurmadan kariyerinizde başarılı olamazsınız. Patron ve iş arkadaşlarıyla etkili ilişkiler, işte başarı ve memnuniyet yaratır.

Olumlu iş arkadaşı ilişkileri geliştirmek istediğinizde iş yerinde ittifaklar kurmak akıllıca ve etkili bir davranıştır. Bu ittifaklar, işyerinde zor veya yıkıcı iş arkadaşı davranışlarıyla başa çıkmak için de çok önemlidir. Ancak bu dedikodu ile olmamalıdır.

Saygı görmek için önce saygı gösterin

Saygı göstermek, iş hayatınızı dolduran sıradan insanlarla yaşayabileceğiniz en önemli etkileşimdir.

Güvenin ve güvenilir olun

İş yerinde birbirine bağımlı insanlar için güven, temel bir unsurdur. Güven, etkili iletişimin, olumlu kişiler arası ilişkilerin ve çalışan motivasyonunun ve isteğe bağlı enerjinin temelini oluşturur.

Bir organizasyonda veya bir ilişkide güven olduğunda, hemen hemen her şeyi elde etmek daha kolay ve daha rahattır.

Etkisi olan geri bildirimler sağlayın

Geri bildirim, davranışlarının başka bir kişi, kuruluş, müşteri veya ekip üzerindeki etkisine ilişkin olarak bir kişiye veya bir ekibe iletilir. Geri bildirim vermek için kullandığınız yöntem ve yaklaşımla geri bildiriminizin hak ettiği etkiye sahip olmasını sağlayın. Geri bildirim vermek kadar almak da önemlidir. Başkalarının işinizi nasıl gördüğünü sorun. Ve düşüncelerini size söylemelerini kolaylaştırın. İnsanlar geri bildirimlerini takdirle değerlendireceğinizi düşünürlerse, çok daha fazlasını alırsınız.

Geri bildirim, işteki durumlar, insanlar ve zorluklarla uğraşırken rotanızı ve yönünüzü ayarlamanıza olanak tanır.

Takdir edin

İnsanlarla ilgilenirken her gün takdir gösterebilirsiniz. Meslektaşlarınıza, iş arkadaşlarınıza ve çalışanlarınıza onlara ne kadar değer verdiğinizi ve katkılarını yılın herhangi bir günü anlatabilirsiniz.

İşyerinde kurduğunuz ilişkilerle işinizi ve kariyerinizi geliştireceğiniz gibi altüst de edebilirsiniz. Eğitiminiz, deneyiminiz veya unvanınız ne olursa olsun, başkalarıyla iyi geçinemezseniz, başarılı olamayacağınız gerçeğini göz ardı etmeyin.

YORUM EKLE