Kilo vermeni yavaşlatan nedenler

Biyokimya en sevdiğim derslerden biriydi bir zamanlar. Vücudumuzdaki her bir hormon, enzim ne kadar önemli bir bilseniz.

Bazen farkında olmadan, bazen isteye bile hatalarımız ile o mükemmel sisteme zarar veriyoruz. Dilimizde tüy bitti her gün tartılmayın demekten. Bazılarımız hiç pes etmedi; her gün tartılsa iyi, günde 3 öğün tartılanlar bile var!

Peki biz neden her gün tartılmayın diyoruz? Sadece sizler için anlatayım efendim.

Kortizol nedir? Kortizol, böbreküstü bezlerinden salgılanan vücudun strese karşı gösterdiği tepkiyle ilişkili bir hormondur. Kesinlikle gereklidir ancak fazlası SİZE KİLO ALDIRIR. Siz her gün stres altında tartıya çıkarsanız...

Amacınız motive olmak olsun. Bedeniniz bir bilgisayara bağlı yazıcı değil, bunu unutuyorsunuz. Bir gün önce yaptığınız beslenme programını tartıda PRİNT ALAMIYORSUNUZ.

Tartıda eksi göremediğiniz her gün 2 tane risk taşır:

Yemişim ben böyle diyeti, tartıda hiç bir fark yok verin bana börekleri! Getirin bana kekleri...

2. risk daha fena;

Sitres altında salgılanan KORTİZOL HORMONU insülin metabolizmasını bozar. Her gün tartı setresi insülin direncine bile sebep olabiliyor. Kortizol hormonun bel çevrendeki yağlanmanı artırır. Stres altında beyin zor durumda olduğunu düşünerek bedenini koruma mekanizmasını devreye sokar. Aç olduğunu düşünerek yeterli enerji ihtiyacını karşılamak için seni daha fazlasını yemeğe teşvik eder.

Bakın gördünüz mü? Motive olayım derken neler oldu?

Tartıya haftada sadece 1 defa çık ve sana ait bir tartıyı baz al. Regl dönemindeysen çıkma. En az 500 gr, bazılarında 2 kg fazla bile gösterir!

Spor yaptıktan hemen sonra çıkma yine doğru tartı olmaz çünkü kaslar şişer...

Gelin beni dinleyin… Tartılacağına, sana dar gelen bir kıyafet belle kendine, haftada bir dene...

Tartı takıntısı olanlar bu yolculuğu istediği gibi tamamlayamaz. Zoor çook zoorr...

YORUM EKLE