O dava için geç kalınmadı mı?

   ‘-mış gibi yapmak’ diye bir deyim var.

   Karasu Belediye Meclisi’nin 22 Mayıs Cuma günü yaptığı olağanüstü toplantıda o maddeye sıra geldiğinde Başkan İshak Sarı “Her şeyi denedik olmadı; son bir çaremiz kaldı, dava açmak” dediğinde bu halk deyimi aklıma geldi.

   Nedenini anlatacağım.

   Bakıyorum, biz şu “46 milyonluk dalavere” kredisini sıcağı sıcağına gündeme getirdiğimizde burun kıvıranlar, şimdilerde pek cevval olmuşlar.

   Asmanın, kesmenin, üfürmenin bini bir para!

   Güya Başkan Sarı’ya gaz veriyorlar: “Bak belediye gırtlağına kadar borç içinde. Elin kolun bağlı. Hizmet üretemiyor, maaş ödeyemiyorsun. Karasu’nun başına bu işi açanlardan hesap sor!”

   İyi de Başkan Sarı neyin hesabını kimden soracak? Adalet mekanizmasının hesap sormada zorlandığı (Tıkandığı demek daha doğru) bir konuda bir garip belediye başkanı ne yapacak?

   O da işte böyle ‘-mış gibi’ yapmaya niyetleniyor. Ki zevahiri kurtarsın!

   Mecliste kendisi açıkladı. Hep beraber duyduk.

   İki bankayla görüşülmüş. Az faizle uzun vadeli kredi kullanıp İller Bankası’na olan o malûm borç kapatılmak istenmiş; olmamış!

   Arkasından ‘arabuluculuk’ formülü denenmiş. O girişim de başarısızlıkla sonuçlanmış.

   31 Mart seçimlerinin hemen ertesinde Ankara’ya ardı ardına düzenlenen seferlerde bu borcun bir şekilde tasfiyesi için yapılan girişimleri saymıyorum…

   Şimdi elde kalmış bir tek seçenek. Başkan Sarı diyor ki, “Dava açmayı düşünüyoruz.” (Dikkat edin lütfen, açacağız değil, düşünüyoruz!)

   Gerekçesi de hazır: “Kredi kullanım aşamalarında bazı prosedürler atlanmış! Elde bu konuda belgeler varmış” filan!

   (O bilgi ve belgeler haftalarca Karasu Haber Gazetesi’nin manşetlerinden inmezken nerelerdeydiniz diye sormak geliyor ya, ona da ayrı bir yazıda sıra gelecek)

   Dikkat ederseniz ‘-mişli geçmiş’ zamana atladım. -mış gibi yapmak demiştim ya, işte ona hazırlık olsun diye…

   Başkan İshak Sarı son barutunu dava açarak harcayacak. (Düşünmeyi bırakıp açarsa tabi ki!) O da sonuç vermezse, “Ne yapalım. Elimizden gelen bu” diyerek kredi defterini kapatacak.

   Biz 46 milyona kredi diyoruz ya, aslında kredi filan değil. Düpedüz dolandırıcılık! Beşikteki bebeden, siftah yapmak için müşteri bekleyen esnafa… İlkokul çağındaki çocuktan 80’ine merdiven dayamış dedeye-nineye 63 bin nüfus Karasu’da herkes dolandırıldı.

   Şimdi birileri diyecek ki, “Devam eden bir dava hakkında böyle hüküm içeren beyanlarda bulunamazsın!”

   Ona da açıklık getireyim: Devam eden dava ‘İhaleye fesat karıştırmaktan’ açıldı. Yani ihale sürecindeki teknik konularda görülen usulsüzlükler yargılama konusudur.

   Bu kredi nerede yapılan hangi görüşmelerle kotarılmış?

   Kimler aracılık etmiş?

   Avansı hangi sahte belgelerle ödenmiş?

   Belediye personeli bu işe nasıl alet edilmiş?

   Paralar nerelere nasıl harcanmış?

   Bir liralık işe nasıl 11 lira ödenmiş?

   Davanın izlediğim duruşmalarında bu soruların zerresi bile sorulmadı desek yeridir.

   Dolayısıyla muhalif seslere çullanmak için fırsat kollayanlar hiç heveslenmesin. Ben o devam etmekte olan davadan söz etmiyorum. Koskoca İller Bankası Genel Müdürü’nün, yardımcılarının, İstanbul Bölge Müdürü’nün kredi verilmeden önce Karasu’da ne işleri vardı?

   İşte onu soruyorum.

   Üstüne basa basa tekrar ediyorum:

“Bini aşkın belediyenin olduğu bir ülkede, ilçe ve belde belediye başkanlarına randevu verecek bir İller Bankası Genel Müdürü’nün 46 milyon gibi banka için çerez sayılabilecek kredi öncesi Karasu’ya niye geldi?”

   Ve de en önemlisi; bu konuk heyette hangi hatırlı kişiler vardı?

   Sayın Belediye Başkanı ‘dava açmayı düşünüyoruz’ diyor ya… Ben de onun için ‘-mış gibi yapacak’ diyorum. Anlayan anlamıştır artık!

   Çünkü o da, ben de, biz de, herkes de böylesi bir davadan hiçbir şey çıkmayacağını bal gibi biliyoruz.

   Eğer çıkacak olsaydı, mesleği avukatlık olan Başkan bu kadar geciktirmezdi.

   NOT: Bayram tadında bir yazı olmadı, biliyorum. Yine de herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
M çatalbaş
M çatalbaş - 4 yıl Önce

İshak sarı şimdi türbüne oynuyo işin iç yüzünü akp yöneticileri biliyo ananı kadı meselesi bu

C.U.
C.U. - 4 yıl Önce

Hocam bunlar senide tefe koyar,adaletin terazisi sasmış bir kere.Ne kadar söylersen söyle,kendileri çalıp kendileri oynuyor.