Askıda İmar

İnşaat Mühendisi Adnan Yıldız'ın yazısı...

Askıda İmar

Hani askıda ekmek vardır fırınlarda...

Durumu iyi olan, parasını öder fırıncıya ve ihtiyaç sahiplerine-talep edene ücretsiz verilir. Karasu'nun imarı da ona döndü. Neredeyse boş kalmıyor askı asılan duvar!

Askıda imarı sadece Belediyede işi olanlar görüyor, o da dikkat ederlerse. Çoğu farkında bile değil. Belki de kendi parseliyle illgili bir duyuru var ama herkes de anlamak zorunda değil ki, haritadan, krokiden..! Bazıları Karasu'da bile olmayabilir.

Duvara asılacaksa eğer, zemin kat, halkın devamlı uğrak yeri olmalı kanaatimce. Mesela, Kent Bulvarını kullanabilirler. Bu da bir sorumluluktur tabii.

 Aslında bu sefer asmaya gerek yoktu 1/5000'likleri. Ancak bu sefer biraz farklılıklar olmuş öncekinden sanırım. Çok fazla detayları göremiyor insan, önceki pafta da yanında olmayınca, ama…

DEPOLAMA ALANLARI

Liman ile Sanayi arasını depolama alanı ilan etmişler.

Nereye neyi depolayacaksın ki! Bir malı gemiden al, tıra yükle, 200 metre ötede tekrar boşalt, sonra tekrar yükle filan... Böyle bir zahmete ve maliyet yükseltmeye tenezzül eden mi olur?  Doğrudan gideceği yere boşaltmak varken...!

Kaldı ki, o parsellerden hiç biri boşaltım için uygun değil. Ortalama parseller 400-600 m2 ve bir gemi dolusu yük oraya sığmaz!

Yani kısaca arsa sahibine, "Buraya inşaat yapmana izin vermiyoruz, ilelebet torunlarına miras kalsın!" diyorlar. Yani artsalar atıl hale geliyor.

Umarım düzeltirler!

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2021, 17:06

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER