Bu ikisi varsa nefes alsanız kilo alırsınız...

Köşe yazarımız, Fitness Antrenörü, Uluslararası Pilates Eğitmeni Nilüfer Adviye Ulca uzun bir aradan sonra okurları ile tekrar buluştu. Bu arayı sporla dolu geçiren Ulca, bilgi ve birikimlerini okuyucularıyla paylaşmaya devam ediyor.

Bu ikisi varsa nefes alsanız kilo alırsınız...

''Siz sevgili okurlarımla birlikte olmanın onurunu yaşıyorum'' diyen Nilüfer Ulca'nın yazısı şöyle:

İNSÜLİN DİRENCİ ve LEPTİN DİRENCİ

BU İKİ DİRENÇ VARSA NEFES ALSANIZ BİLE KİLO ALIRSINIZ!

Evet; bu hafta sizlere ‘’insülin direncine karşı nasıl bir çözüm getirebiliriz’’ konusunu anlatmaya çalışacağım. Biraz benzetme yaparak, daha kolay anlamanızı sağlayarak hikayeleştirmek istedim.

Vücudumuzdaki hücreler: Evimiz

Kargocu: İnsülin

Kapı zili: Omega-3

Siz: GLUT-4 (şeker taşıyıcısı)

Tarçın ve çörek otu kapıyı açmanız gerektiğini söyleyen aile bireyleri olsun.

Şekeri yediniz yani kargocu şekeri hücreye kadar getirdi. Kargocu zili çalıyor, zil çalışmadığı için zil sesini duymuyorsunuz.

Kargocu evde yoktunuz deyip geri dönerek şekeri göbeğinize de depolamaya başlıyor. İnsülin reseptörü hücre zarında omega-3 tutunur kapı açılır, insülin şekeri içeri sokar. Yani omega-3 eksikse zilin sesini duymaz kargonuzu alamazsınız.

DEPOLAR: GÖBEK, BASEN

Bu sefer zil çalıyor içeride siz önemsemiyorsunuz, kim gelmişse gelmiş zili çalar çalar gider diyorsunuz. Sizi kapıyı açmanız için zorlayan aile birileri de tarçın ve çörek otu. Bu sayede yerinizden kalkıp kapıyı açıyorsunuz, şeker evin içine girmiş oluyor ve şekeri kullanıyorsunuz.

Eve girmeyen her şeker depolarda kullanılmaktadır. Depolar göbek, basen gibi bölgelerdir. Bazı kargocular hiç gelmeyip geldim evde yoktunuz şubeden alın diyorlar. (Bunun insülinle alakası yok, pandemi süreci içinde, bazı kargocu arkadaşlara sitemimdir;)

NE YAPALIM?

Çörek otu ve tarçını gece yatmaya yakın çok almayalım. Gece normalde vücut kendi sisteminde şekeri düşürüyor. Bunlar eklenirse daha çok düşebilir ve sıkıntı yaratabilir.

Çörek otu konusunda hamileler dikkatli olsun hatta kullanmasın.

Yani özetle toparlayacak olursak; Biri sürekli (İNSÜLİN DİRENCİ), diğeri yağları yakma diyor(LEPTİN DİRENCİ) Bu iki durum kişide varsa maalesef kilo verimi imkansızlaşıyor. Çünkü sürekli yağ depolama emri ve o yağları yakma emri veriliyor.

İNSÜLİN DİRENCİNİ KIRAN EN ETKİLİ SİLAHLAR: Çörek otu, tarçın, Omega-3 unutmayalım.

Kilo vermekte zorlanıyorsanız mutlaka doktorunuz ya da diyetisyeninizle irtibat içinde olmanızı tavsiye ederim.

Hep söylediğim gibi mucize yoktur. Mutlaka doktor kontrolünde ya da diyetisyeninizle işbirliği içinde sabırlı ve kararlı olmanız gerekir. Artı spor mutlaka yaşam tarzınız olmalı.

Haftaya devam...    Saygılarımla.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2021, 11:30

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER