Davalık olan o kredi borcu için kıran kırana pazarlık!

Karasu Belediyesi’nin İller Bankası’na olan yüklü miktardaki kredi borcu geri ödemelerinin hizmetleri aksatmayacak bir seviyeye indirilmesi ve faizlerinin silinmesi konusundaki girişimler sürüyor. Başkan Sarı’nın pazarlıklar sonuca bağlanmadan herhangi bir açıklama yapmak istemediği konuşuluyor.

Davalık olan o kredi borcu için kıran kırana pazarlık!

   Karasu Belediyesi’nce 2016 yılı başında İller Bankası’ndan kullanılan 46 milyon liralık kredi ile ilgili olarak 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra banka nezdinde başlatılan görüşme trafiğinde önemli gelişmeler kaydedildiği belirtiliyor. Karasu Belediyesi’ne Hazine payı olarak her ay gelmesi gereken paradan 1 milyon liraya yakın kesinti yapılması nedeniyle İller Bankası’na bir dizi öneri paketiyle giden Belediye Başkanı İshak Sarı, belediyenin borç ödemekten hizmet yapamadığını belirterek soruna çözüm getirilmesini talebinde bulunmuştu.

SORUMLULUK ORTAK OLMALI

   İller Bankası yetkilileri ile sürdürülen görüşmeler sırasında, kredinin verilmesi ve kullanımı sırasındaki usulsüzlük iddialarının dava konusu olduğu hatırlatılarak, “Krediyi alan ile veren kurumlar sorumlulukta ortak olmalı” tezinin öne sürüldüğü ancak İller Bankası tarafının faiz indirimi veya borcun bir miktarının silinmesi teklifine sıcak bakmadığı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre görüşmelerin sürdüğü ve yeni yıla girmeden bir sonuca varılmasının beklendiği ifade ediliyor. Belediye Başkanı İshak Sarı ise görüşmeler konusunda sessizliğini koruyor.

NE OLMUŞTU

   Karasu Belediye Meclisi Kasım 2015 tarihli meclis toplantısında gündem dışı olarak sunulan İller Bankası’ndan 100 milyon lira kredi kullanımı teklifini katılanların oy birliği ile kabul etmiş, Aralık 2015 toplantısında ise kredi miktarı 46 milyon liraya indirilmişti. Bazı meclis üyeleri ile kamuoyunun tepkisi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ön incelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi ile dönemin belediye meclisi üyeleri hakkında usulsüz kredi yetkisi vermek, ihaleyi alan firmaların yetkilileri; dönemin Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ihale komisyonu üyeleri ve bazı belediye yetkilileri hakkında ihaleye fesat karıştırma; hak edişlerin ödenmesinde kusurlu bulunan bazı belediye çalışanları hakkında da görevi kötüye kullanma iddialarıyla üç ayrı dava açılmıştı. Söz konusu davalar Karasu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.   

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 13:14

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER