Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı: ‘2022’de 60 milyon dolarlık bir yatırım planımız var’

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, 2022 yılında 60 milyon dolarlık bir yatırım projeksiyonları bulunduğunu duyurdu. Kayabaşı’nın açıklaması ‘Assan nihayet Karasu’ya temeli atıyor’ yorumlarını beraberinde getirdi.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı: ‘2022’de 60 milyon dolarlık bir yatırım planımız var’

   Haluk Kayabaşı, Kibar Holding’in Güney Kore ortaklığı ile yıllar önce hayata geçirdiği Hyundai ve Posco yatırımlarını gerçekleştirdiği Kocaeli’nde yayınlanan Kocaeli Gazetesi’nden Serhat Güneş’in sorularını yanıtladı. Kayabaşı grubun önümüzdeki süreçte uygulamaya koyacağı yatırımlar, holdingin mevcut durumu, belirlenen yeni hedefler, yurt dışında yapılması düşünülen yatırımlar, pandemi sürecinde uyguladıkları strateji ile profesyonel yöneticilik hayatına yön veren etkenler hakkında açıklamalarda bulundu.

‘KRİZ VARSA FIRSAT DA VARDIR’

   2018 yılından beri Kibar Holding CEO’su olduğunu ifade eden Haluk Kayabaşı Kayabaşı, pandemi sürecinde belirledikleri strateji ile ilgili olarak, “Bir yerde kriz varsa fırsat da vardır. Önemli olan bunu nasıl fırsata dönüştüreceğinizdedir. Covid-19, dünyanın yaşadığı bu ‘büyük duraklama’ sırasında bizlere ‘Önce büyük resmi görmen lazım’ diyen bir ikazdır. Ancak titizlenmeyi bir kenara bırakıp hızlı kararlar alarak aksiyona geçmek yapılacakların en doğrusuydu” dedi.

60 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

   Kibar Grubu olarak yatırımlarını planladıkları şekilde devam ettirdiklerini belirten Kayabaşı şunları söyledi:

“Assan Alüminyum ile yurt dışında büyüme ve global bir marka olma stratejimiz doğrultusunda yatırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ana değerlerimizden güvenilirlik, esneklik ve yenilikçilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmamız ve müşteri odaklı çalışma anlayışımız sayesinde bugün Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda gibi Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere ABD dahil dört kıtaya ihracat yapıyoruz. Alüminyum tarafında organik büyüme devam ediyor. 2022 yılında devreye almayı planladığımız 60 milyon dolarlık bir yatırım projeksiyonumuz bulunuyor.”

İŞARET KARASU MU?

   Haluk Kayabaşı’nın açıklamaları ‘2022’deki yatırımın adresi Karasu olabilir mi’ sorusunu gündeme taşıdı. Karasu Haber’in telefonla ulaştığı holdinge yakın kaynaklar Kayabaşı’nın yatırım adresi olarak Karasu’yu işaret ettiği değerlendirmesinde bulundular.

   Yaklaşık 10 yıl önce Camitepe Mahallesi sınırları içerisinde yatırım amaçlı arazi satın alan Kibar Holding, söz konusu alanda zilyetlik iddiasında bulunan bazı kişilerin açtıkları davalar nedeniyle projesini davalar sonuçlanana kadar ertelemek durumunda kalmıştı.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı röportajının tam metninin okumak için:

https://www.kocaeligazetesi.com.tr/roportaj/6989168/kibar-holding-ceosu-haluk-kayabasi2022de-60-milyon-dolarlik-bir-yatirim-planimiz-var

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 15:58

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET çatalbaş
MEHMET çatalbaş - 3 yıl Önce

On yıl öncede yatırımını yapacağını defalarca söylemişlerdi güvenirliği kalmadı artık

SIRADAKİ HABER