Peynir büyük mesafe kısa

Biz müstahaklara istisnasız hep daha fazlası revadır. Ecdadın torunları bu gün neleri kendilerine reva görüyorlar birkaç tanesini alt alta sıralayalım...

Peynir büyük mesafe kısa

   Bir ülke için savaştan sonra en büyük felaket, o ülkede yaşayan insanların; akıl, bilim ve mantık dışı olaylar ile insanların davranışlarını kabullenmeleridir.

Bir toplum ya da bir kişi hayattaki duruşuna göre karşısına çıkacak olanları bir ölçüde kendi belirler. Ahlak, namus, din, hukuk, demokrasi, insan hakları gibi tüm evrensel değerlere ne kadar önem verdiğimizi birbirimize laf hovardalığı ile anlatırken, mazimize dönüp baktığımızda iki  yüzlülüğümüzün pik yaptığını da aynı zamanda görürüz.

Bu yozlaşmadan ben nasibimi almadım diyen külahıma bile anlatmasın, inanmam.

Koskoca bir ülke, 3 kıtada at koşturmuş ecdadın torunları... vs gibi hamaset nutukları atmayanımız yoktur.

Bu ülkede seçim var ve her seçimde olduğu gibi bu seçimin içinde her meniyet var, bir tek halk yok. İşçi, çiftçi, esnaf, memur gibi geniş halk kitlelerini ilgilendiren, fikri takibi yapılan konuşulan hiç bir mevzuu yok. Varsa yoksa sadece kişileri tartışıyoruz.

Biz müstahaklara istisnasız hep daha fazlası revadır.

Ecdadın torunları bu gün neleri kendilerine reva görüyorlar birkaç tanesini alt alta sıralayalım.

Bak abim, kardeşim, bacım...

Ben  PKK'nın uzantısı HDP' den, sen en vahşi cinayet şebekesi HÜDA-PAR dan medet umanlardan, medet umuyorsun. Biz %90 iken bu %10'a niye muhtacız diye sormuyoruz. Bu bana reva ise sana nasıl sefa oluyor?

Ben Hikmetyar'ın önünde diz çöküp oturandan, sen Mustafa Sabri'nin versiyonu Ekmeleddin'i aday yapandan medet umuyorsun. Bana reva ise sana nasıl sefa oluyor.

G 20 sıralamasında bu ülke 21. sıraya düşerken sen, ülkenin kalkındığına, çağ atladığına inanıyorsun ama benimle semt pazarında ucuz patates tezgâhı aramak, bana revaysa, sana nasıl sefa oluyor.

Ben sosyal demokrat olduğunu iddia eden parti yönetiminin, parti içinde ve işleyişinde hukuk ve demokrasiyi askıya aldığı için karalar bağlıyorken, sen anayasayı BANAYASA, YSK'yı beni YİNE SEÇTİRİN KURULU'na dönüştürenden adalet ve eşitlik bekliyorsun öyle mi canım kardeşim. 

Malatyalı Niyazi Mısri'nin "Nadanı terk etmedin, yaranı arzularsın" sözünü seçim meydanlarında yıllar önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan boşuna söylemedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2023, 12:52

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER