Sezai Matur Yazdı: Rektörlüğü onarmadılar, parayı kantine harcadılar

T54 internet sitesi Yayın Yönetmeni ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, SAÜ'nün önceki Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas döneminde, depreme karşı rektörlük binasını güçlendirmek üzere hazırlanan proje için çıkarılan 5 milyon lira ödeneğin usulsüz bir şekilde kantin işine harcandığını yazdı.

Sezai Matur Yazdı: Rektörlüğü onarmadılar, parayı kantine harcadılar

Sezai Matur’un 2 Kasım 2020 tarihli makalesi şöyle:

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri, Ege denizinde meydana gelen ve 80 kilometre uzaklıktaki İzmir'de yıkımlara, can kayıplarına yol açan depremle ilgili bir değerlendirme raporu hazırladı.

Raporda, İzmir'de depremi özelinden yola çıkılarak “depremlerde meydana gelen ağır sonuçların yeterince deprem bilimcinin olmadığını gösterdiği “ vurgulandı.

Raporda “Türkiye’de yeterince deprem bilimci yetiştirilememekte ve bu konuda gayretler ise aksamaktadır. Bu kadar çok yıkıcı depremin olduğu Türkiye’de deprem bilimci sayısı parmakla sayılacak kadar azdır” denildi.

Bunu yazan hocaların görevi deprem bilimci yetiştirmek…

Bir diğer görevleri ise topluma deprem bilincini aşılamak…

Evet, Türkiye'de yeterince deprem bilimci yok...

Buna yüzde yüz katılıyorum.

Ancak toplumumuzda deprem bilinci de yok.

Bakın bu raporu hazırlayan Sakarya Üniversitesi'nin Rektörlük binasıyla ilgili “depreme dayanıksız” raporu var.

SAÜ'nün önceki Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas döneminde, Rektörlük binasını güçlendirmek üzere bir proje hazırlandı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın da desteğiyle bu güçlendirme projesinde kullanılmak üzere 5 milyon liralık ek ödenek çıkartıldı...

Binada perde beton yapılacak yerler bile kırmızı boyalarla işaretlendi.

Yönetim değişikliğinin ardından o proje rafa kalktı.

Sakarya Üniversitesi'nin deprem bilinci olmayan yöneticileri hazırlanan güçlendirme projesini rafa kaldırıp, gelen 5 milyonluk ödeneği, usulsüz bir şekilde kantin işine harcadı.

SAÜ Yönetimi, kantinlerin yönetimini ele geçirmeye çalışırken deprem güçlendirmesi için kullanması gereken parayı çarçur etti.

Yönetim belki depremden korkmuyor olabilir ama o binadan çalışan memurlar olası depremde yıkılma ihtimali yüksek olan bir binada çalışıyor olmaktan rahatsızlar.

SAÜ'de deprem bilincinin eksikliğini gösteren bir başka konu ise, daha önce kardan çatısı çöken merkez kafeteryanın tadilatı sırasında taşıyıcı duvarlarını yıkılması.

Uzay çatılı binalarla en küçük oynamaların çökmelere neden olacağının sanırım farkında değiller...

İzmir deprem raporunu hazırlayan değerli hocalarımızı SAÜ yönetimine deprem bilinci vermeye davet ediyorum...

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER