Son dakika… Bilim Kurulu kararını açıkladı

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yaptığı toplantıda covid-19 aşısında kimlere öncelik il kararlaştırdı. Konuyla ilgili açıklama Çarşamba gecesi geç saatlerde kamuoyuna duyuruldu.

Son dakika… Bilim Kurulu kararını açıkladı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün (2 Aralık 2020) aşı gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlık ettiği Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00’de video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

DÖRT AŞAMALI PLAN

Toplantıda, Covid-19 aşı çalışmalarına ilişkin Türkiye ve dünyadaki gelişmeler, aşının kimlere yapılacağı ve öncelikli gruplar ele alındı. Alınan karar gereğince aşılama çalışmaları dört aşamada yürütülecek. Buna göre ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş ile üstü, yaşlı engelli ve koruma evlerinde kalanlar ve kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak. İkinci aşamada toplumsal açıdan kritik ve riskli sektörlerde yerlerde çalışanlar ile 50 yaş üstü kroknik hastalığı olanlar; üçüncü aşamada 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunanlar; dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm vatandaşlara aşı uygulanacak.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’ye aralık ayından itibaren Çin menşeli 50 milyon doz coronavirüs aşısının geleceğini açıklamıştı. İlk aşının 11 Aralık'ta vurulması bekleniyor. Bakanlık aşıların ücretsiz olacağını daha önce duyurmuştu.

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER