PİLATES ENERJİ VERİR

Güzel, mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...

Sevgili okurlarım; neyi çok tüketirseniz vücudunuz o olur, bunu unutmayın. Genellikle sağlıklı yiyecekleri tercih edin ve kendinize diyet yapıyormuş gibi hava yaratmayın. Çünkü o zaman diyeti anında bozabilme ihtimaliniz yüksek olur. Benim her zaman tercihlerim sağlıklı beslenmeden yana olduğu için sıkıntı yaşamıyorum ve eğer kilo verme amacındaysanız kimseye diyet yaptığınızı söylemeyin. Kendinizi sağlıklı beslenmeye adayın kilo sadece görüntüden ibaret değildir. Sağlıklı yaşam, sağlığımız için daha iyi kaliteli yaşam, uyku, hareket etmek gibi. O kadar sayacağım şey var ki, lütfen bunları bir düşünün derim. Ne yaparsanız kendiniz için yaparsınız unutmayın. Hayat sana iyi davranmayabilir ama sen kendine iyi davran.

Bir de bunun yanına yediden yetmişe yapılabilecek tek spor dalı pilatesi de koyarsanız, kaliteli bir yaşam ve kaliteli bir yaşlılık geçirmeniz hayal değil gerçek olur. Neden mi? Şöyle ki; zihnin ve bedenin birbirleriyle sürekli iletişim halindedir. Hareketsizlik ve sağlıksız beslenme (yaşam) aralarındaki bağı koparır. Beden farkındalığınızı yitirmenize neden olur. Pilatesin temel felsefesi dengedir, zihin ve beden arasındaki dengeyi sağlar. Burada pilates beden farkındalığını arttırarak, zihinle aralarında olan bağlantıyı tekrar güçlendirir. Odaklanma ve konsantrasyon yeteneklerinizi geliştirip, zihniniz ve dolayısıyla bedeniniz stresten arınır.

Ayrıca düzenli pilates yapmak sadece kaslarınızı güçlendirip şekillendirmez. Aynı zamanda kondisyonunuzu ve başarınızı da arttırır, kasların, kemiklerin ve eklemlerin daha iyi beslenmesini sağlar. Böylece kendinizi daha dinç ve enerjik hisseder, gününüzü sağlıklı ve dik bir duruş ile geçirebilirsiniz. Saygılarımla.

YORUM EKLE