Biontech aşısında 3’üncü doz bugün başlıyor!

Sağlık Bakanı Koca, üçüncü doz BioNTech'in bugün başlayacağını duyurdu. Aşılamada öncelik risk gruplarında olacak...

Biontech aşısında 3’üncü doz bugün başlıyor!

   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı. Hatırlama dozuyla ilgili yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Bakan Koca, Biontech aşısı yaptıranlara risk gruplarına göre yarından itibaren 3. doz uygulanabileceğini ifade etti.

BAKAN KOCA RİSK GRUPLARINI SIRALADI

Bakan Koca, "Bugün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantımızda ise yine bazı önemli kararlar aldık. Bu kararları sıralamak gerekirse:

1. mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi.

Bu gruplar;

60 yaş üzerindeki vatandaşlar

18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar

Başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar.

60 YAŞ ÜZERİNE VE ANNE ADAYLARINA AŞI UYARISI

2. 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımız ile gebelerin tam aşılı olmalarının son derece önemli olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. İleri yaştaki vatandaşlarımız ve anne adaylarımızın aşıları eksik kalmamalı.

3. Okullarda salgına yönelik rastgele taramaların durumu değerlendirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içinde taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından önemli bir gösterge olarak görülmüştür.

4. Mevcut aşılama durumu da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı %67, 2 doz aşılı olanların oranı ise %59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70'in üzerine çıkarılması gerekmektedir.

5. Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın yazılı açıklaması:

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 12:42

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER