BioNTech’te 3’üncü doz kararı!

Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3’üncü dozu Bilim Kurulu gündemine aldı. Milyonlarca vatandaşın antikor seviyesini ölçen Bakanlık, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde 3’üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını açıklayacak.

BioNTech’te 3’üncü doz kararı!

ABD Gıda ve İlaç Dairesi de (FDA), geçtiğimiz günlerde 65 yaş ve üzerindekiler, ağır hastalık riski taşıyan kişiler ve virüse düzenli olarak maruz kalanlar için BioNTech COVID-19 aşısının üçüncü takviye dozunun uygulanmasını onayladı. Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi’nde yapılan başka bir araştırmada da BioNTech aşısı olanlarda bağışıklığın 6-7 ay içinde bittiği bildirildi. Bu konuda ilk adımı atan İsrail, iki doz BioNTech olan vatandaşına 6 ay sonunda azalan antikor seviyesi nedeniyle 3’üncü doz Aşı yapma kararı almıştı.

NE ZAMAN KİMLERE YAPILACAK?

Hürriyet’te yer alan habere göre, konuyla ilgili Türkiye’de de çalışmalar hız kazandı. Sağlık Bakanlığı’nca Bilim Kurulu gündemine alınan “BioNTech’lilere 3’üncü doz aşının kimlere ne zaman yapılacağı” milyonlarca vatandaştan alınan antikor sonuçlarına göre açıklanacak. Buna göre, aşılama zamanının yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde değişiklik gösterebileceği öğrenildi. Çalışmayla, iki doz Sinovac, 1 doz BioNTech aşısı olanların da yeniden ne zaman aşı olacakları belirlenecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2021, 11:21

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER