Diyabetliysen eğitim al!

Karasu Devlet Hastanesi’nde, diyabet hastalarına hizmet veren Diyabet Okulu Eğitimleri, pandemi sürecinin ardından eylül ayında yeniden yüz yüze yapılmaya başlanmıştı. 2021 yılı eğitimlerinin ikincisi için hazırlıklar başladı...

Diyabetliysen eğitim al!

Karasu Devlet Hastanesi’nde 25 Kasım 2021 tarihinde, saat 09.00 ila 17.00 arasında diyabet hastalarına ve yakınlarına eğitim verilecek. Diyabet Okulu Eğitimine katılmak isteyenlerin dâhiliye polikliniklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

EĞİTİMİ KİMLER VERECEK

Diyabet hastalarının günlük hayatlarını kolaylaştıran ve yaşam konforunu yükselten bilgilerin verildiği Diyabet Okulu Eğitimleri, Dahiliye Uzmanı Yasin Çakıl, Göz Hastalıkları Uzmanı Selda Tokat, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Hikmet Çinka, Psikolog Beyza Biçer, Diyetisyen Özge İpek, Eczacı Özgün Barış Sucu, Sosyal Hizmet Uzmanı Makbule Yıldırım ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Aslı Çağlayan tarafından verilecek.

NELER ANLATILACAK

Karasu Devlet Hastanesi diyabet eğitimi birimi tarafından ilgili uzmanlarca verilecek olan eğitimde, ‘’Diyabet nedir, Diyabette beslenme nasıl olmalıdır, evde kan şekeri takibi nasıl yapılmalıdır, Diyabet ve İnsülin, Diyabetin komplikasyonları nelerdir’’ konuları hastalara ve yakınlarına anlatılacak.

DAHİLİYE'YE BAŞVURU YAPACAKLAR

Kursa katılan diyabet hastaları öğrendikleri bilgilerin hayatlarını daha kolaylaştıracağını ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Celalettin Akyol, ‘’Eğitime kayıt yaptırmak için dâhiliye polikliniklerine başvuru yapabilirsiniz. Şimdiden eğitmenlere ve katılacak olan kursiyerlere teşekkür ediyorum. Eğitimlere katılan hastalara katılım belgesi verecek’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2021, 17:25

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER