Korona genç yaşlı ayırmıyor!

Aşıda son sıralarda olan Sakarya'da tırmanışa geçen Covid-19'da vaka sayılarında 400 eşiği de aşılarak vaka sayıları 500'e yaklaşmaya başladı. Sakarya için ürkütücü olan ise vakalarda yaşamlarını yitirenler arasında aşısız 28 ve 29 yaşında iki gencin de bulunması.. 

Korona genç yaşlı ayırmıyor!

Sakarya'da gerek valilik gerekse sivil toplum örgütlerinin çağrılarına rağmen aşılamada istenilen sonuçların olmaması vaka sayılarında artış olarak yansımaya devam ediyor. Covid-19'da haftanın ilk günü ilimizdeki vaka sayıları 400'ü geçerken biri 28 diğeri 29 yaşında iki genç yaşamını yitirdi. İki gencinde virüs aşısı olmadıkları belirtildi
KRİTİK EŞİK
Medyabar.com'un haberine göre geride bıraktığımız hafta 300 eşiğini geçen vaka sayıları yeni hafta ile birlikte artarak 400 eşiğini de geçti.
Haftanın ilk günü ilimizde günlük vaka sayısı 407 olarak tespit edildi. Ancak vakalardaki artışın sürmesiyle bir iki gün içerisinde 500 seviyesine yaklaşması beklenirken vakaların yüzde 95'ini aşı olmayanlar oluşturuyor.
AŞISIZ İKİ GENÇ
Virüste aşısızlar potansiyel bir tehlike olurken Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid-19 teşhisiyle yoğun bakım servisinde tedavi gören biri 28 diğeri de 29 yaşındaki iki genç yaşamını yitirdi. Geride bıraktığımız gün toprağa verilen iki gencin de aşı yaptırmayanlar arasında oldukları belirlendi.
ARTIŞ SÜRÜYOR
Sosyalleşme ile birlikte ilimizdeki vaka sayılarının aşılama oranlarının az olması nedeniyle daha artması beklenirken en çok vakaların ise haftanın ilk günü itibariyle Adapazarı, Serdivan Akyazı ve Hendek İlçelerinde olduğu da dikkat çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 14:54

Karasu Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burhan İmamoğlu
Burhan İmamoğlu - 3 yıl Önce

Etrafta aşı aleyhine çalışanlar var. Binlerce bilim adamına inanmayıp , arada çıkıp aleyhte konuşan bir kişiye inanıyorlar.

SIRADAKİ HABER