Koronavirüsün beklenmedik yararlı bir özelliği keşfedildi

Koronavirüsün semptomsuz seyrinin olası nedeni keşfedildi

Koronavirüsün beklenmedik yararlı bir özelliği keşfedildi

   Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının beklenmedik yararlı bir özelliği keşfedildi. ABD'li bilim insanları, koronavirüsün acıyı "uyuşturma" özelliğine sahip olduğunu bildirdi.

   Pain dergisinde yayınlanan verilere göre yeni tip koronavirüsün acıyı "uyuşturma" özelliği bulunuyor. Araştırmacılar, "anestezi" etkisinin koronavirüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi ile elde edildiğini ifade ediyor.

   Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla ortaya çıkıyor.

   Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

   Araştırmacılar, özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceğinden, Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 10:58

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER