Kuruldan ciddi kararlar çıktı: İki hastanede ameliyat yok!

İl Hıfzzıssıhha Kurulu toplantısında Yenikent Hastanesi'ndeki tüm ameliyatlarla SEAH'ta acil ve kanser ameliyatları hariç tüm ameliyatların durdurulması kararlaştırıldı. Özel hastanelerin kapasitelerinin yüzde 25'i korona hastalarına ayrılması da karara bağlandı.

Kuruldan ciddi kararlar çıktı: İki hastanede ameliyat yok!

İl Hıfzzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında yaptığı toplantıda 2 Kasım Pazartesi gününden itibaren Yenikent Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi olarak kullanılmasının yanı sıra hastanede acil olmayan tüm ameliyatların durmasına ve Sağlık Kurulu’nun kapatılması kararı aldı. Yenikent Hastanesi'nde ayrıca Tozlu hariç tüm merkezlerinde poliklinik hizmetleri de durduruldu. Yeni bir karara kadar Sağlık Kurulu hizmetleri SEAH ve Toyota Hastanesi’nde görülecek. Toplantıdan özel hastanelerin gerektiğinde kullanılmak üzere kapasitelerinin yüzde 25'ini korona hastaları için ayırması talimatı da çıktı.

HANGİ AMELİYATLAR?

Karara göre SEAH'ta da acil durum ve kanser ameliyatları haricindeki hiçbir ameliyat ve cerrahi müdahale yapılmayacak. Korona ile mücadele kapsamında SEAH'ın cerrahi ve dahiliye bölümlerinde görev yapan akademik personel de ihtiyaç halinde diğer hastanelere gönderilebilecek. SAÜ Tıp Fakültesi araştırma görevlileri de süreçte SEAH'ın ihtiyaç duyması halinde pandemi kliniklerinde görev alacak.

ZİYARET YASAĞINDA TİTİZLİK

Poliklinik hastalarında sadece MHRS randevusu olanlar alınacak. Ameliyat yapmayan ve hastaları azalan tüm sağlık çalışanları başhekimin uygun gördüğü alanda çalıştırılacak. Sakarya'daki tüm hastanelerde hasta ziyareti yasağı titizlikle uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2020, 12:04

Cihan Ersöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER