Sahte içkide feci tablo! Ölü sayısı 44’e yükseldi

Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. Sekiz şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e çıktı. En çok ölüm 18 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de yaşandı. Dün bir kişinin can verdiği İstanbul'da ölü sayısı 7'ye yükseldi. Düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 63 kişiden 7'si tutuklandı.

Sahte içkide feci tablo! Ölü sayısı 44’e yükseldi

Kırıkkale‘de 7, İzmir‘de 18 kişinin sahte içki tüketiminden ölmesinden sonra 6 kentten daha zehirlenme haberleri geldi. Mersin‘de altı, İstanbul‘da yedi, Muğla‘da iki, Aydın‘da iki, Trabzon‘da bir ve Zonguldak‘ta bir kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi, ölü sayısı 44’e çıktı. 50’ye yakın kişinin hastanelerin yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Hastanelere kaldırılan 10 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaşanan ölümlerle ilgili soruşturma başlatırken, sahte içki kaçakçılarına yönelik çalışmalar yoğunlaştırıldı.

İstanbul'da metil alkol ve dezenfektan kullanılarak rakı üretilmesine bağlı 7 kişinin ölmesinin ardından gözaltına alınanların sayısı 12 oldu. Adliyeye gönderilen 8 kişiden 7’si tutuklanırken, 1 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 şüphelinin ise işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

TRABZON’DAN DA ÖLÜM HABERİ GELDİ

Trabzon’da kendi hazırladığı sahte alkolü içtikten sona fenalaşıp hastaneye kaldırılan M.B.’nin öldüğü açıklandı. 56 yaşındaki M.B.’nin özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenildi. M.B.’nin cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ZONGULDAK’TA BİR KİŞİ SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sahte içki tüketen Harun İnanç (54) hayatını kaybederken, 52 yaşındaki Hasan A., solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

YEDİ KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt genelinde düzenlenen sahte içki operasyonlarında gözaltına alınan 63 şüpheliden yedisinin tutuklandığını duyurdu. 5-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 16 bin 737 litre etil alkol, 3 bin 253 litre ile 2 bin 495 şişe sahte alkollü içki ele geçirildi.

EGM’den yapılan açıklamada “Son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgular sonucunda; marketlerde satılan ve dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara, içki aromaları karıştırmak suretiyle içilmesinden dolayı zehirlenme vakalarının yaşandığı anlaşıldı” denildi. Tutuklanan yedi kişiden ikisinin İzmir’de sahte etil alkol dağıtıcısı olduğu öğrenildi.

Kaynak Sözcü

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 15:01

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER