Sakarya’da ilk Korona virüs aşıları yapılmaya bu sabah başlandı

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından Çin'den gelen Sinovac aşısını dün ilk Sağlık Bakanı Koca oldu. Sakarya’da ise İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü bu sabah ilk aşı vurulanlardan...

Sakarya’da ilk Korona virüs aşıları yapılmaya bu sabah başlandı

Sakarya’da'da ilk Koronavirüs aşıları hastanelere ulaştırıldıktan sonra bu sabah sağlık çalışanlarına yapılmaya başladı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ve bazı doktorlar oldu. Karasu'da da, hastanede ve aile sağlığı merkezlerinde sağlıkçılara aşı yapılmaya başlandı.

İLK ETAPTA 30 BİN DOZ

Sinovac tarafından üretilen CoronaVac aşıları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarlarından dağıtım yapılmak üzere dün tırlara yüklenmişti. İlimize ilk etapta 30 bin aşı gönderildiği öğrenildi. Aşının vurulmasına bugün başlandı.

SEAH'TA 3 DOLAPTA

Edinilen bilgilere göre hastanelerde bulunan aşı dolaplarının yanı sıra ısı derecesi 24 saat boyunca cep telefonlarından takip edilen soğuk depolarda da muhafaza edilecek aşıların il içi dağıtımında bir aksilik yaşanmaması için de tüm tedbirler alındı. SEAH'ta aşılar 3 farklı dolapta saklanacak. Aşı dolaplarının ısı değişimi durumunda o aşılar kullanılmayacak ve çöpe atılacak.

ŞİMDİLİK KAMU HASTANELERİ

Sakarya'da özel hastanelerde aşılama çalışması yapılmayacak. İlk etapta kamu ve özel sektörde çalışan sağlık personelleri isteğe göre aşılanacak. Daha sonra ise Hendek'te bulunan huzurevindeki yaşlılar aşılanmaya başlayacak. Birinci partiden elde kalan aşılar risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için kullanılmaya başlanacak.

AŞI OLANLARDAN BELGE ALINACAK

İkinci doz aşılar ilk dozdan 28 gün sonra vurulacak. Aşı yapılanlara “hastaya konulan teşhis, uygulanacak tedavi ve oluşabilecek riskler açısından bilgilendirme ve tıbbı işlem için hastanın rızasına alma” amacı taşıyan ONAM formu imzalatılacak. Bu aşıların henüz ruhsat almamaları nedeniyle sorumluluğun vatandaşla paylaşılması için gerektiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 13:35

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER